Innehåll
Svartvit bild på landskap i dis.

Från öster mot Enköpingsvägen. Dragonbacken i bakgrunden i bildens mitt (vid mörka skogskullen) och till vänster om denna ligger Kalvshälla stolplada och till höger ligger Kalvshälla dragontorp.

Föredrag: av arkeolog Peter Bratt

Föredrag i samband med fotoutställningen om Järfällabilder 1959-1979.

Arkeologen Peter Bratt berättar om utgrävningarna av Kalvshälla med 3000 åriga fynd som gjordes i princip på den plats där Bas Barkarby ligger. När utgrävningen började kunde inte arkeologerna ana hur spännande
resultaten skulle bli.

Om pågående fotoutställning

I den första utställningen i Bas konsthall, Bilder härifrån II, visas fotografier från åren 1959–1979. En tid präglad av nybyggaranda, då det nya Järfälla växer fram. Utställningen pågår 23 april—20 augusti 2022.

Datum och tid

Torsdag 18 augusti klockan 18.00. Föredraget pågår cirka en timma.

Plats

Bas konsthall, Bas Barkarby, Bällstaågatan 18 (Veddestabron 10), Barkarbystaden.

Biljetter

Fri entré. Ingen föranmälan behövs.

Arrangör

Järfälla kultur, Järfälla kommun.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp