Gå direkt till sidans innehåll
Kvinna med grönska bakom

Foto: Hugo Thambert

Författarsamtal med Elin Anna Labba

Samtalet är digitalt och sänds via Zoom och Facebook.

Bibliotekarie Ylva Larsdotter samtalar med författaren Elin Anna Labba om boken ”Herrarna satte oss hit: om tvångsförflyttningarna i Sverige”. Boken fick Augustpriset som årets bästa fackbok 2020.

En mörk del av Sveriges historia

För hundra år sedan inleddes tvångsförflyttningarna av renskötande samer i Sverige. Myndigheterna kallar lösningen för en dislokation, men på samiska föds ett eget ord; Bággojohtin, tvångsförflyttning. Den hyllade boken ”Herrarna satte oss hit: om tvångsförflyttningarna i Sverige” berättar om en mörk del av Sveriges historia.

Journalisten och författaren Elin Anna Labba skildrar vad som hände när gränsen mellan Sverige och Norge stängdes i början av 1900-talet, och många renskötande samer tvingades lämna sina gamla hem. Med hjälp av insamlade berättelser, foton, brev och jojktexter skapar Labba en kör av röster från de som inte längre kan berätta.

Du som deltar via Zoom har möjlighet att ställa frågor till författaren efteråt.

Se även Digital bokcirkel måndag 1 mars.

Datum och tid

Måndag 15 mars klockan 19.00-20.00.

Plats

Digitalt via Zoom och Facebook.

Entré/Kostnad

Kostnadsfritt. Ingen föranmälan.

Länk hittar du på jarfalla.se/bibliotek

Arrangör

Järfälla bibliotek

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp