Gå direkt till sidans innehåll

Guidad tur: Kallhäll – från lantbruk till bostäder och mjölk!

Den lantliga miljön i Kallhäll förvandlades i början av 1900-talet till en industrimiljö med fabriksbyggnader och arbetarbostäder. Idag växer höghus upp i kanten av Görvälns naturreservat intill Mälarens strand, där höga värden bevaras och uppskattas av invånarna.

Vi besöker också ett senmedeltida kulturlandskap, tittar på skålgropar från bronsåldern och avslutar med en ekodukt-promenad.

 Den cirka fyra kilometer långa vandringen leds som vanligt av kommunens antikvarie Ingrid Kennerstedt Bornhall och ekolog Peder Curman.

Datum och tid

Lördag 20 november klockan 10.00–14.00.

Plats

Samling Kallhälls station, gångbron mot centrum.

Kostnad/entré

Kostnadsfritt

Arrangör

Järfälla kultur/Järfälla kommun.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp