Innehåll

Infomöte om ny app för språkutveckling

Få möjlighet att inkludera information från din förening i ny Järfälla-app och var med och påverka dess utveckling!

Under 2022 och 2023 har Järfälla kommun ett Idéburet Offentligt Parnterskap (IOP) med den ideella föreningen Språkkraft. De arbetar med att utveckla kostnadsfria digitala språk- och lärstöd och ska inom partnerskapet utveckla en Järfälla-anpassad app som inkluderar lokalt medieinnehåll från aktörer i kommunen. I appen ges ett pedagogiskt språkstöd på cirka 30 olika språk till lokala medier, lokal information och lokal kultur.

På infomötet erbjuds föreningar och andra civilsamhällesaktörer möjlighet att få information om och ge input på hur Språkkrafts Järfälla-app fungerar och hur lokalt innehåll kan inkluderas, till exempel informationsmaterial, lokala händelser, lokala medier och annat digitalt material, såsom lokal kultur (museum, film, författare, lyrik, musik, platser, sevärdheter). Vi kommer också att prata om hur appen kan användas som utgångspunkt för diskussion, språkinlärning och andra integrationsaktiviteter.

Datum och tid

Torsdag 6 oktober klockan 18.00 till 19.30

Plats

Kommunhuset i Jakobsberg, Birgittasalen.

Vi kommer att använda ingången till kommunfullmäktigesalen, vilken finns på baksidan av kommunhuset. Ni hittar den om ni går runt huset och in mellan kommunhuset och restaurangen Allstars och sedan följer huset cirka 100 meter. Det kommer att finnas skyltar. Ring Sanna Falk på 08-580 285 18 ifall ni inte hittar eller är sena.

Kostnad och anmälan

Gratis. Anmälan görs till Henrik Melin på Språkkraft på:

henrik@sprakkraft.org

0760-05 70 34

Arrangör

Föreningen Språkkraft i partnerskap med Järfälla kommun.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp