Innehåll
Två kvinnor och tecknad bakgrund

Utställningen heter Gunnel och Anita. Curator är Ashik Zaman. En duoutställning med Valeria Montti Colque tillsammans med Rossana Mercado-Rojas.

Konst: Gunnel och Anita (Valeria Montti Colque och Rossana Mercado-Rojas)

Installationer, måleri och projektioner. Curator för utställningen är Ashik Zaman.

Om utställningen

I "Gunnel & Anita" deltar Valeria Montti Colque tillsammans med Rossana Mercado-Rojas i en duoutställning. En tidig utgångspunkt i utställningsarbetet vilken uppenbarar sig som ett ledmotiv är utställningen som ett slags "homecoming" för Valeria Montti Colque som både är uppvuxen i Järfälla och nu också som vuxen bosatt i Barkarby, nära konsthallen. Rossana Mercado-Rojas som är bosatt i Sverige sedan ett antal år kommer möjligen för en konstpublik att utgöra en ny bekantskap. Hon arbetar i utställningen med fokus på sin identitet idag, med Sverige som nytt hem och upplevelserna av att navigera sig kring ​sin nya hemvist​. Deras upplevelser i livet är delvis synonyma mot bakgrund av ett gemensamt kulturellt arv men också distinkta för dem som individer, präglade av uppväxt på en viss geografisk plats.

Utställningen har döpts till "Gunnel och Anita" med en humoristisk anda men är också en träffande titel som ställer fördomar om identitet på sin spets. Det visar sig att Valerias första födelsenamn faktiskt är just Gunnel (härlett från en svensk vän som tidigare fanns i familjen) och att Rosannas föräldrars smeknamn för henne sedan barnsben är Anita. Idén till namnet uppstod också under diskussioner om den agens ett namn har i ett samhälle som blir mer och mer främlingsfientligt. Formmässigt och visuellt signalerar utställningen hoppets förtecken om ett nytt kapitel i gryningen. (text: Ashik Zaman)

Utställningens curator är Ashik Zaman

Om utställningsaffisch/bild: Typografi: Pedro Tolomeo Rojas Meza "Monky".
Bildkollage: Valeria Montti Colque

Se film om utställningen Gunnel och Anita samt en kortare intervju med konstnärerna.

Datum och tid

Utställningen pågår 17 september – 12 november 2022.

Vernissage lördag 17 september klockan 12–17.
På vernissagen serveras mat och dryck!
DJ/musik: Dj Mixican
Dansperformance under vernissage av Carlos Martinez.

Utställningens öppettider

Onsdagar klockan 12–17

Torsdagar klockan 12–19

Fredagar klockan 12–17

Lördagar klockan 12–16

Plats

Bas konsthall, Bas Barkarby, Bällstaågatan 18 (Veddestabron 10), Barkarbystaden.

Kostnad/Entré

Fri entré.

Läs mer om utställningen/Read more

Artikel om utställningen Gunnel och Anita i tidningen C-print

Artikel om utställningen Gunnel och Anita i nätmagasinet Art Notes

Arrangör

Järfälla kultur, Järfälla kommun.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp