Innehåll
Man och kvinna svart bakgrund

Caféteater: Människans bästa vän - varning för hunden

En humoristisk pjäs av Bengt Järnblad om den äldre kvinnan Rosa som samtalar med sin hund Olav Gerthel. En enaktare i caféform

Vi får möta den äldre kvinnan Rosa som samtalar med sin hund Olav Gerthel. Maken har lämnat henne efter ett långt äktenskap. Hon och hunden är ensamma. Med en trasig dammsugare i handen inser Rosa att det som återstår är hämtning av det lilla bohag som finns kvar. Därefter kommer hon placeras på äldreboendet. Olav Gerthel på ett hem för övergivna hundar. Plötsligt går det upp för henne att hunden talar. Rosa säger: ”Det här med att du talar … Olav Gerthel svarar: ”Ja, jag har förstått att det är ovanligt. Å andra sidan finns det människor som skäller.”

Av samtalet med hunden förstår Rosa att maken lämnat henne för en mycket yngre kvinna som han ska resa med till ett semesterparadis. Utanför lägenheten, i trapphuset, hörs störande grannar, råbarkade flyttkarlar och personal som ska separera Rosa och hunden. Ett gastkramande svartsjukedrama på liv och död med ett otippat slut.

Datum och tid

Lördag 8 oktober klockan 15.00–16.00.

Plats

Gamla Folkets hus i Kallhäll, Blomstervägen 11 Kallhäll.

Kostnad och anmälan

Fika ingår i biljettpriset.

Biljettpris: vuxen 190 kronor, pensionär/studerande 170 kronor.

Boka och köp biljetter hos Kulturbiljetter

Biljetter kan även köpas på plats 1 timme före föreställningen.

Arrangör

Föreningen för teater och dokumentation i Järfälla.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp