Gå direkt till sidans innehåll

Webbkurs i psykisk livräddning (PLR)

Hur märker jag om någon tänker på självmord? Vad kan jag säga och göra för att stötta? Vilken hjälp finns för den som mår dåligt?

Om någon drabbas av hjärtstopp finns hjärt- lungräddning (HLR), men när någon mår psykiskt dåligt vet vi inte alltid hur vi ska hjälpa. Psykisk livräddning (PLR), tar upp vad vi som medmänniskor kan göra när vi möter människor som tappat livsviljan eller befinner sig i en kris. Hur kan vi prata om det som känns svårt och tungt? När är det akut läge och hur kan vi hjälpa någon vidare?

Onsdag 16 december kl. 17.00-20.00

Kursen ges online och riktar sig i första hand till dig utan professionell erfarenhet av omvårdnad.

Kostnadsfri utbildning online

  • Du behöver en dator och bra uppkoppling.
  • Använd webbläsaren Chrome och inte Explorer.
  • Utbildningen är kostnadsfri och arrangeras på uppdrag av Järfälla kommun av Suicidprevention i väst
  • Du anmäler dig på länken nedan.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp