Innehåll

Kultur- och aktivitets­huset Huset på höjden

Hit kan du komma för att ta en fika i husets café, leka i barnhörnan, läsa en bok i lobbyn, besöka hembygdsmuséet eller ta del av de olika aktiviteterna som pågår i huset. Vi har mediastudios och flera lokaler som vi hyr ut till privatpersoner och föreningar.

Veckoschema v.20 (rullbar meny) 

På måndag 13 maj

Privat musikcoachning med Darryl 14.00-20.00
Är du ny på musik och vill lära dig mer om att spela in eller arbeta med Logic Pro, eller behöver du hjälp med mixning och mastring? Boka ett 2-timmarspass i musikstudion med vår musikcoach Darryl via receptionen. Kostnadsfritt, men 100 kr vid no show. Arrangör: Huset på höjden

Dancehall (6-9 år) fortsättningsgrupp 16.15-17.00
För dig som dansat minst 2 terminer Dancehall. Kostnadsfritt, men föranmälan till unga.mal.jarfalla@gmail.com Arrangör: Unga Mål

Filmklubb för unga (10-17 år) 16.30-19.00
Se film tillsammans med andra filmintresserade och prata om det ni sett med handledning av vår ledare Mela. För dig 10-17 och som är medlem i filmklubben. Det kostar inget att vara medlem eller att gå på visningarna. Anmäl dig som medlem i filmklubben på www.bit.ly/husetpahojden.
Arrangör: Huset på höjden

Dancehall (10-15 år) Alla nivåer 18.15-19.00
Välkommen att träna dancehall tillsammans med Jade från Unga mål. Denna klass är för alla nivåer. Kostnadsfritt, men föranmälan till unga.mal.jarfalla@gmail.com
Arrangör: Unga Mål

Schackspel Juniorer 17.30-19.00 Seniorer 19.00-22.30
Schackverksamheten har tre grupper som är öppna för alla: Pionjärgruppen (nybörjare), Juniorgruppen (juniorer) och Klubbspelet (seniorer). Verksamheten riktar sig till barn i åldern ca 7-18 år. Mer info på: www.jarfallass.se och ryttmastarvagen@telia.com.
Arrangör: Järfälla Schacksällskap

På tisdag 14 maj

Mammalunch+ 11.15-12.15
Kom och mammahäng på tisdagar! Vi bjuder på lunch och pratar om saker som rör mammalivet och föräldraskap. Varje vecka har ett tema rörande barn och föräldraskap.
För mammor och icke-binära med barn under 2 år. Kostnadsfritt. Föranmäl dig till Christine för att boka lunch: christine@somaya.se
Arrangör: Somaya Stödjour

Tisdagsfika! För kvinnor och icke-binära 17.00-18.00 Drop-in
Här samlas vi för att njuta av en god fika (som vi bjuder på) - men framför allt varandras sällskap. Vår målsättning med Tisdagsfika är att skapa en plats där alla som identifierar sig som kvinna+ känner sig stärkta och stödda. Det spelar ingen roll om du är här för att ventilera dina tankar, diskutera aktuella ämnen eller bara lyssna på andra – du är välkommen precis som du är. Kostnadsfritt och drop-in.
Arrangör: Somaya Stödcenter

Läxhjälp 17.00-20.00 Drop-in
För barn och ungdomar i grundskolan. Läxhjälpare finns på plats. Ta med dig dina läxor och skoluppgifter. Drop-in och kostnadsfritt. Barnen håller till i stora mötesrummet.
Arrangör: Reagera i samarbete med Huset på höjden

▪ Zumba för nybörjare 18.00-18.45.
Välkommen på ett dansbaserat träningspass till latinska rytmer. Vi erbjuder kostnadsfria klasser för dig över 15 år. Det är öppet för alla! I detta pass förklaras grundstegen lite närmare. Begränsat antal platser och föranmälan sker via ​www.bit.ly/husetpahojden​. Kostnadsfritt.
Arrangör: Huset på höjden.

Zumba fortsättningsgrupp 19.00-19.45.
Välkommen på ett dansbaserat träningspass till latinska rytmer. Denna klass är för dig som tränat zumba tidigare. Det är öppet för alla över 15 år! Begränsat antal platser och föranmälan sker via ​www.bit.ly/husetpahojden​. Kostnadsfritt.
Arrangör: Huset på höjden.

Löparakademin 18.00-19.30
Tioveckorsprogrammet är för dig som är 13-17år! Vi tränar styrketräning, intervallträning och löpträning 2 dagar i veckan. Du är välkommen oavsett kön och ingen tidigare träningserfarenhet krävs! Kostnadsfritt! Anmäl dig via loparakademin.se.
Arrangör: Löparakademin och JärfällaHus

På onsdag 15 maj

▪ Dancehall (10-15 år) Alla nivåer 16.30-17.15
Välkommen att träna dancehall tillsammans med Jade från Unga mål. Denna klass är för alla nivåer. Kostnadsfritt, men föranmälan till unga.mal.jarfalla@gmail.com
Arrangör: Unga Mål

Tjejgrupp+ (10-17 år) 16.30-19.00 Drop-in
Vi erbjuder en trygg och lugn plats där du kan utvecklas, ha roligt och känna gemenskap. Vi ser fram emot att skapa minnen, skratt och stödja varandra på resan genom tonåren. Ingen föranmälan behövs – det är bara att dyka upp och vara med! Kostnadsfritt.
Ledare: Mela. Arrangör: Huset på höjden

Dancehall (6-9 år) Nybörjargrupp 17.15-18.00
Välkommen att träna dancehall tillsammans med Jade från Unga mål.För nybörjare. Kostnadsfritt, men föranmälan till unga.mal.jarfalla@gmail.com
Arrangör: Unga Mål

Genpoolarna - Träffar för vuxna med NPF 18.00-21.00
Genpoolarna är en grupp för dig mellan 25 och 45 år med NPF. För aktuellt schema se jarfalla.attention.se/genpoolarna. Där anmäler du även dig till aktiviteten genom intresseanmälan. Vi ser gärna att du kommer till aktivitetstart klockan 18.00. Välkommen!
Arrangör: Attention Järfälla/Upplands-Bro

På torsdag 16 maj

Drop-in-medialabb med Andrea 16.30-19.30 Drop-in
Nu öppnar vi vårt medialabb för digitalt skapande på torsdagar. Vår bildpedagog Andrea lär ut grunderna i att göra digitala bilder. Du kan prova digitalt måleri med ritplatta och padda, göra din favoritkaraktär från tv-spel, skapa vackra landskap och göra coola abstrakta bilder. Det är drop-in/drop-out. Kom när det passar dig. Kostnadsfritt och från 10 år.
Arrangör: Huset på höjden

Rättvisekontoret 16.30-18.00 Drop-in
Rättvisekontoret finns för att stötta människor i kontakten med olika svenska myndigheter. Kom hit och få personlig hjälp med att kontakta myndigheter, tyda och förstå dokument och fylla i blanketter. Många behöver också det kamratstöd som Verdandi erbjuder. Drop in och kostnadsfritt.
Arrangör: Verdandi Järfälla

Aktivitetscafé 17.00-19.00. Drop-in
Välkommen till Huset på höjdens eget aktivitetscafé. Hit är alla välkomna, både du som pratar flytande svenska liksom du som vill träna på svenska språket. Vi har olika diskussionspunkter varje gång och aktiviteter att sysselsätta sig med, spel, garn och pyssel. Kostnadsfritt, drop in.
Arrangör: Huset på höjden.

Skapande seniorer (60+) 17.00-19.00 Drop-in
Välkomna till vårt aktivitetscafé på torsdagar där du kan träffa andra besökare över en fika. Följ sedan med vår aktivitetsledare Isak Koria till vår ateljé för att påbörja skapandeprocessen. Du kan teckna, göra egna vykort, måla på canvas eller skapa precis det du känner för! Aktiviteten och materialet är kostnadsfritt. Ingen föranmälan krävs - det är bara att dyka upp.
Arrangör: Huset på höjden

Capoeira 17.00-18.00 (9-14 år) / 18.00-19.00(15 år+)
Kom och prova Capoeira - en blandning av dans, kampsport, akrobatik och spelande av olika instrument, slagverk och sång! Både du som är nybörjare och du med tidigare erfarenhet är välkommen. Kostnadsfritt, föranmälan till admias.swe@hotmail.com
Arrangör: Quilombo Capoeria Angola IF

Läxhjälp 17.00-20.00 Drop-in
För barn och ungdomar i grundskolan. Läxhjälpare finns på plats. Ta med dig dina läxor och skoluppgifter. Drop-in och kostnadsfritt. Barnen håller till i stora mötesrummet.
Arrangör: Reagera i samarbete med Huset på höjden

Löparakademin 18.00-19.30
Tioveckorsprogrammet är för dig som är 13-17år! Vi tränar styrketräning, intervallträning och löpträning 2 dagar i veckan. Du är välkommen oavsett kön och ingen tidigare träningserfarenhet krävs! Kostnadsfritt! Anmäl dig via loparakademin.se
Arrangör: Löparakademin och Järfälla Hus

På fredag 17 maj

Coachen för kvinnor+ 16.00-17.00 Drop-in
Vi kan hjälpa dig med CV och Personligt brev, jobbsökning och ansökningsprocessen och utbildningsvägledning. Kostnadsfritt och drop-in. För dig som identifierar dig som kvinna eller icke-binär.
Arrangör: Somaya Stödcenter

Öppen syateljé för dig 10 år+ 16.00-19.00 Drop-in
Kom och sy tillsammans med likasinnade. Nybörjare till självgående - alla är välkomna! Sykursledare Masouda finns på plats för att hjälpa dig. För äldre barn, ungdomar och vuxna. Kostnadsfritt, drop-in, begränsat antal platser.
Arrangör: Huset på höjden

▪ FIFA-turnering / FC24 kl. 16.00-17.30 (6-12 år) / kl. 18.00-19.30 (13-25 år) Drop-in
Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet från Fifa är du välkommen att delta i vår gratisturnering som är varje fredag! Kostnadsfritt och drop-in.
Arrangör: Huset på höjden

Hip-hop Danskurs 16.30-17.30
Upplev rytmen och känslan av dans med vår danscoach Daniela Elia! Lär dig den pulserande energin i K-pop och den urbana stilen hip-hop. Du som är 8-15 år är välkommen att anmäla dig oavsett din nivå på www.bit.ly/husetpahojden
Arrangör: Huset på höjden tillsammans med Daniela Elia

Fredagsmys med mammaambassadörerna 16.30-19.00 Tema: Chokladbollens dag! Drop-in
Finns det något mer svenskt än fredagsmys? Vi har olika teman varje gång och gör olika svenskt traditionella fredagsmysaktiviteter anpassat till yngre barn och familjer.
Arrangör: Huset på höjden

Ritskola med Andrea 16.30-18.30
Start av ritskola som pågår under 8 veckor. Gillar du att teckna och måla? Är du mellan 8 och 12 år? Gå med i vår ritskola! Varje fredag får du skapa egna bilder i vår ritskola tillsammans med vår bildpedagog Andrea. Kostnadsfritt. Anmäl dig via www.bit.ly/husetpahojden
Arrangör: Huset på höjden

På lördag 18 maj

▪ Privat musikcoachning med Darryl 11.00-17.00
Är du ny på musik och vill lära dig mer om att spela in eller arbeta med Logic Pro, eller har du redan spelat in din låt och behöver hjälp med mixning och mastring? Kontakta Hph för att boka ett 2-timmarspass i musikstudion med vår musikcoach Darryl Dchi Thomas. Kostnadsfritt, men 100 kr vid no show.
Arrangör: Huset på höjden

▪ Ateljé 47 (8 år+) 12.00-16.00 Drop-in
Vill du pyssla med oss och skapa något helt unikt? Välkommen på lördagar till Ateljé 47! Passar äldre barn och ungdomar från 8 år och uppåt.
Arrangör: huset på höjden

▪ Öppen syateljé för dig 15 år+ 12.00-16.00 Drop-in
Kom och sy tillsammans med likasinnade. Nybörjare till självgående - alla är välkomna! Sykursledare Masouda finns på plats för att hjälpa dig. För ungdomar och vuxna. Kostnadsfritt, drop-in, begränsat antal platser.
Arrangör: Huset på höjden

▪ Måla & pärla 12.00-16.00 Drop-in
Kom och pärla eller måla med vattenfärger hos oss tillsammans med våra mammaambassadörer. Ingen åldersgräns! Kostnadsfritt, drop-in, begränsat antal platser.
Arrangör: Huset på höjden

▪ Hantverkscafé 13.00-16.00 Drop-in
Vi träffas och hantverkar tillsammans. Ta med din stickning, virkning, krokning, spinnrock eller slända, broderi, eller en skjorta som behöver en ny knapp. Fika finns att köpa i caféet. Välkomna! Kostnadsfritt, drop-in.
Arrangör: Textil i Järfälla – TeiJa

Porträtt målade med blyerts och kol av kända personligheter, som ligger på en annan målad bild med akryl. Konstens variationer, en utställning av två konstnärer

Konstutställning: “Konstens variatoner” av Isak Koria och Sardanapal Asaad

En utställning. Två konstnärer. Ett konstnärligt universum!

Med en kärlek till både pensel och kamera, fångar Isak ögonblickens flyktighet och naturens stillhet på ett sätt som är både gripande och inspirerande. Oavsett om han är fördjupad i sin ateljé eller vandrar genom naturens skiftande landskap, så lyckas Isak Koria förmedla en känsla av lugn och fascination genom sina verk.

Sardanapal målar för det mesta porträtt av berömda personer. De flesta av Sardanapals teckningar är gjorda i kol, men han har även skapat i olja och akvarell. Med sina teckningar vill Sardanapal föreviga världens historiska personligheter.

Utställningen visas 4-14 maj och går att se måndag-fredag kl 9-20, lördag kl 11-17.

Kostnadsfritt och drop-in.

Tio små fyrkanter med reklam för olika aktiviteter som finns på huset på höjden. Musikcoaching, DJ-coaching, Småbarnsrytmik, Zumba, Läxhjälp, Genpoolarna, aktivietscafé, capoeira, Öppen syateljé och kreativ verkstad.
 • Evenemang
 • Övrigt
 • Teater
 • Sport
 • Senior
 • Samhällsinformation
 • Musik
 • Konst och utställningar
 • Guidning
 • Föredrag
 • Friluftsliv
 • Film
 • Digitalt
 • Dans
 • Barn och familj
 • Biblioteket
 • Kostnadsfritt

Evenemang i Järfälla

Det finns inga evenemang som överensstämmer med dina valda filtreringar.

regnbågsfärgad linje
logotyp att vi är HBTQ+ certifierade av Samkrafter

 

Huset på höjden, Järfälla kommun, är HBTQ+ Certifierade. Certifieringen lägger särskilt fokus på HBTQI+ men innefattar ett normmedvetet arbete med samtliga diskrimineringsgrunder. Läs mer på www.hbtqcertifiering.se

regnbågsfärgad linje

Öppettider reception/bokning - Vår 2024

Måndag–fredag: klockan 15.00-20.00
Lördag: Klockan 11.00-17.00
Söndag: Stängt


Öppettider Café Ryati
Måndag–fredag: klockan 09.00–20.00
Lördag: Klockan 11-17.00
Söndag: Stängt

Lunchservering måndag–fredag klockan 11-15

Kontakta oss och hitta hit

Huset på höjden, Engelbrektsvägen 47, Jakobsberg. En trappa upp.
Telefonnummer 08-580 227 10 eller

Reception: 070-002 30 57. Bokning: 070-002 38 98

Mailadress: hph@jarfalla.se

Med buss: Ta buss 544 från Jakobsbergs station. Närmaste busshållplats heter Dackevägen.

Med bil: Fri parkering finns på Hammarvägen nedanför bowlingen. Obs! Gäller inte tisdagar då det är sophämtning. Närmaste parkering till Huset på höjden är på Engelbrektsvägen 45. Där går det att stå parkerad högst 3 timmar.

Barnkalas

Det går inte att boka lokal och ta med sig egen fika eller mat på Huset på höjden, men det går att boka kalas via vårt café Ryati. De ordnar ett kalaspaket med tårta, korv med bröd och en aktivitet. Biokalas, danskalas eller enligt överenskommelse. Maila bokning@ryati.se


Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp