Innehåll
Text på suddig bild Söderhöjden vi har ett resultat

Fototävlingen Mitt Söderhöjden

Nu är fototävlingen avgjord. Bilderna visas på Huset på höjden och på Järfälla bildarkivs hemsida från maj 2021.

Söderhöjden högre hus mörk kvällsbild

Vinnarbild: Välkommen 2021! av Mia Svensson.

Om tävlingen

Under mars månad 2021 genomförde vi en fototävling med temat Mitt Söderhöjden. Tävlingen var öppen för alla mellan 16 och 25 år och målet var att lyfta fram den positiva bilden av Söderhöjden.
En jury, bestående av representanter från Järfälla kommun, Järfällahus AB samt aktiva invånare på Söderhöjden har röstat fram tio bästa fotografierna.

Vinnare och motivering

Juryn har utsett en vinnare av fototävlingen med följande motivering:

”Juryns val av bästa bild i fototävlingen med tema Mitt Söderhöjden föll på ”Välkommen 2021!” av Mia Svensson.

Fotografen skickade in tre bilder från sin lägenhet med utblick mot Söderhöjdens torg, taget vid olika årstider och väderlekar. Det vinnande fotografiet är taget på nyårsafton och man ser ljus från fönster, gatlyktor och fyrverkerier vid torget som är Söderhöjdens mittpunkt. På marken på torget anar man texten kring konstverket: …en plats för möten och glädje. Söderhöjden…

En bra bild som representerar det pågående livet på Söderhöjden!”

Stort grattis till dig Mia från oss på Huset på höjden!

Se hela utställningen

Fotografierna visas i form av 50 x 70 centimeters förstoringar i Huset på höjdens galleri med start den 17 maj. Endast unga födda 2002 och senare kan boka en tid och besöka den fysiska utställningen, i enlighet med gällande restriktioner för ålder, grupp- och lokalstorlek. Fotografierna går även att se digitalt via Järfälla kommuns bildarkiv.

Se utställningen Mitt Söderhöjden på Järfälla kommuns bildarkivs hemsida

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp