Innehåll

Kultur­miljöplan

Här i Järfälla finns många kultur­historiskt intressanta platser och bygg­nader. De kallas kultur­miljöer. Det är viktigt att dessa miljöer inte går för­lorade, utan kan bevaras när det byggs nytt. Därför har vi tagit fram en kultur­miljöplan.

Kulturmiljö­planen ska ge ett fördjupat underlag för kommunens översikts­plan och detalj­planering. Kulturmiljöplanen antogs av kommunfullmäktige i Järfälla 1999. Enligt lagen finns krav på kommunerna att redovisa kultur­miljö­värden. Ett syfte med planen är också att ge information om kultur­miljöernas innehåll och kvaliteter.

Om kulturmiljöer

En kulturmiljö förmedlar kunskap om sin tids byggnads­traditioner eller sociala villkor. Den kan också vara representativ för traktens eller regionens förhållanden eller den kan representera en speciell tidsepok.

Kulturmiljö­planen som pdf

Inledning Pdf, 603.2 kB.

Stäket Pdf, 988 kB.

Kallhäll Pdf, 1.5 MB.

Jakobsberg Pdf, 1.4 MB.

Viksjö Pdf, 822.3 kB.

Barkarby-Skälby Pdf, 1.8 MB.

Tillägg-källor Pdf, 301.5 kB.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp