Innehåll

Mälaren

I Mälaren gäller det fria hand­redskaps­fisket. Det innebär att du får pimpla och fiska med metspö, spinnspö eller annat liknande hand­redskap med lina och max 10 krokar. Dessa får du använda både från land och båt. Du får inte fiska med angeldon och inte heller med sådant redskap som kräver användande av båt, som till exempel drag­rodd eller trolling.

För att få trolling­fiska med 2 spön/båt eller angel­fiska med max 10 angel­don/person på kommunens vatten, måste du vara medlem i någon av de två fiske­klubbar som finns i kommunen. Fisket får då endast utföras på streck­markerade områden. På kartan kan du se vilka områden det gäller.

Observera att det finns ett område med privatägt enskilt vatten vid Dikartorp, där endast mark­ägaren har rätten att fiska med redskap som kräver båt. Här gäller endast det fria hand­redskapsfisket.

Tänk på att du skall respektera markägarens alle­mans­rättsliga hemfrid.

Gå till en fiskekarta över Mälaren Pdf, 2.5 MB.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp