Förmåner

Vi erbjuder en viktig och stimulerande arbetsplats där du som medarbetare får möjlighet att ut­vecklas på jobbet och samtidigt upp­rätt­hålla en god balans mellan yrkes­liv, familjeliv och fritid.

Du får balans i livet

Tillägg till föräldra­försäkringen

Om du varit samman­hängande anställd under minst 365 kalender­dagar innan du går på betald föräldra­ledighet får du ett tillägg som motsvarar 10 procent av löne­bortfallet, under högst 150 kalender­dagar i följd. Tillägget baseras på den lönenivå du har när du påbörjar din föräldraledighet.

Om du varit sammanhängande anställd hos offentlig arbetsgivare under minst 180 kalenderdagar före ledigheten och du har en lön som överstiger 83,33 procent av prisbasbeloppet enligt socialförsäkringsbalken får du föräldralön då föräldrapenning utöver grundnivå eller lägstanivå utges.

Semester

I Järfälla kommun har du 25 semester­­dagar. Året du fyller 40 år får du 31 semester­dagar och året du fyller 50 år är du uppe i 32 semester­dagar. Det finns möjlighet att semesterväxla vilket innebär att du får fler antal semester­dagar genom att växla in semester­dags­tillägget.

Pension

Järfälla kommun avsätter pengar till din pension, vilket är 4,5 procent av din lön. Du bestämmer själv hur en viss del, den så kallade tjänstepensionen, ska förvaltas.

Flexibel arbetstid

I en del verksamheter har du flexibel arbetstid som underlättar kombinationen arbete, fritid och familjeliv.

Löneväxling

Vid löneväxling avstår du en del av lönen och pengarna används istället för att förstärka din tjänste­pension. Eftersom löneskatten på pensions­försäkringar är lägre än de sociala avgifterna på lönen gör löne­växlingen att du pensions­sparar ett högre belopp än den lön du avstår.

Personalstöd

Järfälla kommun erbjuder alla medarbetare tjänsten Personal­stöd via företaget Mertid. De flesta upplever någon gång i livet ett behov av professionell hjälp. Personal­stöd är en lättill­gänglig, kostnadsfri och anonym tjänst som innebär att du får professionell vägledning och stöd i såväl arbets­relaterade som privata frågor.

Din hälsa är viktig

Friskvårdsbidrag

Som medarbetare får du ett friskvårds­bidrag att använda till bland annat tränings­kort, massage, motions­dans och mycket mer.

Förmån Järfälla

Förmån Järfälla är en webbportal där du kan ta del av ett brett utbud av förmåner, som till exempel biobiljetter och gym­medlemskap, till rabatterade priser.

Försäkringar

Du som medarbetare är försäkrad vid sjukdom, arbetsskada och dödsfall. Om du skulle bli sjuk får du, efter sjuklöne­perioden på 14 dagar, ett belopp som motsvarar 10 procent av löne­bortfallet.

Järfälla kommuns idrotts­förening

Vår idrotts­förening, JKIF, har som ändamål att genom motion och friluftsliv verka för ökad fysisk aktivitet. Som medarbetare i Järfälla kommun blir du auto­matiskt medlem. JKIF erbjuder en mängd olika aktiviteter och kan även vara med och sponsra med­arbetare med anmälnings­­avgifter till olika idrotts­tävlingar.

Järfälla kommunanställdas konstklubb

Genom konstklubben får du som medlem möjlighet till besök hos konstnärer i deras ateljéer, guidade visningar av aktuella utställningar och föreläsningar. Konstklubben erbjuder också kortare resor inom landet och två konst­utlottningar per år. Medlems­avgiften är 300 kr per år.

Senast uppdaterad: 2018-02-21

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?