Arkiv

I kommunarkivet förvaras arkiv­handlingar från kommunens olika verksamheter.

Kommun­arkivet

Vill du ta del av en handling är du välkommen att höra av dig till kommunarkivet för att komma överens om en tid för besök eller om du vill beställa kopior av handlingar. Det är gratis att beställa fram handlingar för att läsa eller forska på plats. Vill du beställa kopior kan en avgift tas ut. Använd gärna våra webbformulär för att beställa fram handlingar.

Kontakta oss gärna via service­center på telefon­nummer 08‑580 285 00 eller skicka e-post till kommunarkivet@jarfalla.se. Besök kommun­arkivet på Vasaplatsen 11 i Jakobsberg.

Kommunarkivet har publicerat alla arkiv­förteckningar, det vill säga register över våra handlingar. Där kan du själv söka efter arkiv.

Förenings­arkivet

Kommunarkivet är även förenings­arkiv. Ta kontakt med kommun­arkivet för förteckning över vilka föreningar som arkiverat handlingar i kommunarkivet. 

Bild­arkivet

I Järfälla kommuns bildarkiv finns drygt 30 000 bilder. Bilderna är tagna av professionella fotografer som varit verksamma i kom­munen. Dessutom har samlingen kompletterats med material från privat­personer. Här hittar du bilder från forn­lämningar, förenings­liv, gårdar, kommunal förvaltning, kommunikation­er, kyrkor, natur, närings­liv, personer, samhällen och skolor. Materialet är till för dig som vill veta mer om Järfälla. Samlingen växer hela tiden.

Läs mer om bildarkivet här

Leverera handlingar till kommun­arkivet

Kommun­arkivet tar hand om arkiven från kommunens egna verksamheter från förskolor och skolor, social­tjänst, kultur- och fritids­verksamhet, stads­planering, bygglov med mera.

Förutom kommunala arkiv tar vi hand om arkiv från lokala föreningar och organisa­tioner, oftast genom depo­sitioner.

Anvisningar för hur dessa leveranser går till finns här

Register arkivbildare A-ÖPDF

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?