Beställ kopia av barn- och elevhälso­journal (skol­hälso­vårds­journal)

Elevhälsojournaler (tidigare skolhälsovårdsjournaler) levereras i normalfallet till det kommunarkiv som är placerat i den kommun du gick ut skolan. I vissa fall kan dock elevhälsojournaler vara arkiverade i den kommun där du startade din skolgång. I Järfälla slutarkiveras journalen 2 år efter (tänkt) avslutad skolgång.

Barnhälsovårdsjournaler tillhör landstinget och levereras till respektive landstingsarkiv. Barnhälsovårdsjournaler för barn födda före 1989 finns däremot på kommunarkiv. De är oftast samsorterade med elevhälsojournalen och i Järfälla arkiveras dom enligt samma princip.

Beställ fram kopia av barn- och elevhälsojournal genom kontakta kommunarkivet.

Uppgifter kommunarkivet behöver för att handlägga en begäran om utfående av elevhälsojournal:

  • Elevens namn
  • Personnummer
  • Skolans namn
  • År då eleven gick ut skolan

Kontakt

Kontakta kommunarkivet via telefon eller brev. Det är också möjligt att kontakta oss via mejl, men eftersom elevhälsojournaler kan innehålla känsliga uppgifter är det inget vi rekommenderar. Känsliga personuppgifter kan exempelvis vara uppgifter om hälsa, etniskt ursprung, politiska åsikter, religion etcetera.

Telefon
Kontakt via kommunens Servicecenter, telefon 08-580 285 00

Post
Kommunarkivet
Järfälla kommun
177 80 JÄRFÄLLA

E-post
kommunarkivet@jarfalla.se
(tänk på att inte skicka känsliga personuppgifter via mejl)

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?