Mentor för nyanländ

Som medlem i en förening eller trossamfund kan du göra en viktig insats som mentor för en nyanländ kopplat till praktik på en arbetsplats.

Vad innebär det att vara mentor?

Att vara mentor innebär att vara stödperson för en nyanländ under en eller flera praktikperioder, med som minst enstaka besök på arbetsplatsen, stöd per telefon eller vid möten utanför arbetsplatsen. Som mentor är du en resurs som kan hjälpa till med att svara på frågor kring hur saker och ting fungerar på en svensk arbetsplats, försöka hjälpa till vid
svårigheter som uppstår och fungera som en extra kontakt för den nyanlände och uppdragsgivaren (företaget) tillsammans med kommunens projektledare.

Här kan du ladda ner ett informationsdokument om vad det innebär att vara mentorPDF.

Utbildningar för mentorer genomförda i december

Decemberutbildningarna har genomförts. Alla mentorsplatser med ersättning till organisationer i samverkansplattformen har nu tillsatts. Det går fortfarande att bli mentor på ideell basis under 2017.

Vill du veta mer eller anmäla dig? Ta kontakt med ansvarig i din organisation och mejla integration@jarfalla.se snarast!

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?