Kommun­full­mäktige

Kommun­fullmäktige är kommunens mot­svarighet till riks­dagen. Här tas beslut i alla stora och viktiga frågor som rör kommunen och Järfälla­borna.

Sammanträdesdatum 2018

12 februari
19 mars
23 april
11 juni
17 september
15 oktober
19 november
17 december

61 ledamöter ingår i full­mäktige. Platserna fördelas på mandat efter antalet röster. I fullmäktige fastställs mål och riktlinjer och med­borgarna är välkomna att lyssna från åhörarläktaren i kommunhuset. Fullmäktige sammanträder en gång i månaden - en måndag - med sommaruppehåll och direkt­sänds här på webbplatsen via webb-tv.

Vad gör kommun­fullmäktige

Fullmäktige beslutar om skatt, budget, årsredovisning och frågan om ansvarsfrihet. Fullmäktige utser ledamöter till kommunstyrelse och övriga nämnder. Man bestämmer också vilka nämnder som ska finnas.

Ledamöterna har rätt att:

  • väcka ett ärende genom motion 
  • ställa interpellation
  • ställa fråga
  • reservera sig mot ett beslut

Mötena annonseras i lokaltidningarna cirka två veckor före sammanträdena.

Kommunfullmäktiges åtagande

Kommunens politiska nämnder har preciserat sina tjänster i åtaganden så att du ska veta vad du kan förvänta dig. Du kan hämta alla åtagandeblad på kommunens bibliotek samt i receptionerna på Riddarplatsen 5, Vasaplatsen 11 och Vibblabyvägen 3.

Åtagande för tillgäng­lighet och bemötandePDF

Senast uppdaterad: 2018-11-23

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?