Gå direkt till sidans innehåll

Inlämning av valsedlar

För att kommunen ska ha möjlighet att distribuera valsedlarna uppmanar vi aktuella partier att följa nedan rutiner för inlämning av valsedlar.

Instruktion för inlämning av valsedlar

Valnämnden har fattat beslut om att kommunen inför valet till Europaparlamentet åtar sig att distribuera valsedlar för de partier som deltar i valet men inte har rätt att få sina valsedlar utlagda (Valnämndens beslut 2019-04-07 § 24) För att kommunen ska ha möjlighet att distribuera valsedlarna uppmanar vi aktuella partier att följa nedan rutiner för inlämning av valsedlar. Kommunen kommer endast ha möjlighet att distribuera de valsedlar som lämnats in enligt denna rutin. Kommunen kommer endast fylla på valsedlar för partier vars valsedlar finns på respektive röstmottagningsställe. I det fall valsedlar skulle ta slut är det partiets ansvar att säkerställa att fler valsedlar distribueras till röstmottagningsstället.

Packning

Packa en bunt med valsedlar för varje röstmottagningsställe. För varje lokal packas högst 200 valsedlar. I Järfälla kommun kommer det att finnas 38 vallokaler som har öppet på valdagen den 26 maj samt 8 förtidsröstningslokaler som har öppet under perioden 8-26 maj. Detta uppgår totalt till 46 röstmottagningsställen vilket innebär att 46 olika buntar behöver packas för respektive parti.

Varje bunt ska innehålla högst 200 valsedlar. Valsedlarna ska läggas i en bunt med gummiband runt så att valsedlarna hålls ihop. För att valsedlar ska distribueras till alla röstmottagningsställen i kommunen behöver 46 buntar packas. Buntarna med valsedlar ska packas i en kartong som innehåller alla partiets buntar. Buntarna ska inte märkas upp med lokalnamn.

Inlämning

Inför förtidsröstningen

Valsedlarna lämnas in till kommunhusets reception under ordinarie öppettider senast kl. 12.00 den 6 maj. Efter denna tidpunkt kommer ingen möjlighet att lämna in valsedlar att finnas för att få valsedlarna distribuerade av kommunen.

Inför valdagen

Valsedlarna lämnas in till kommunhusets reception under ordinarie öppettider senast kl. 12.00 den 13 maj. Efter denna tidpunkt kommer ingen möjlighet att lämna in valsedlar att finnas för att få valsedlarna distribuerade av kommunen.

Adress för inlämning

Kommunhusets reception
Vasaplatsen 11
177 57 Järfälla

Öppettider i kommunhusets reception

Måndag – torsdag: 07.45-16.30
Fredag: 07.45-15.00

Senast uppdaterad: 2019-04-29

Upp