Gå direkt till sidans innehåll

Appen Etablerad

Genom Etablerad får nyanlända och inte­grations­funktionärer tillgång till värdefull information.

Vad är Etablerad?

Etablerad är en app, utvecklad av Travos AB, som ger dig som ny i Sverige och Järfälla eller dig som är aktiv i integrations­arbetet värdefull information. Appen utvecklas från 2017 i ett pilotprojekt genom Järfälla kommun, integration och mottagande.

Var kan jag ladda ner Etablerad?

Du kan ladda ner appen kostnadsfritt från App Store eller Google Play Butik. Därefter får du instruktioner om hur du enkelt registrerar ditt konto.

Vad gör jag om det uppstår ett tekniskt problem?

På länken ovan kan du även få support. Klicka på "support" och skriv in din e-postadress och ditt problem. Temporärt kan det vara svårt att ladda sidan om du befinner dig på Järfälla kommuns nätverk (av tekniska skäl). Testa då att ladda ner från mobilnätet eller från annat trådlöst nätverk.

Vem får använda Etablerad?

Alla som bor i Järfälla eller är aktiva inom integrations­arbetet i Järfälla har kostnads­fri tillgång till appen.

Vart vänder jag mig om jag har förslag om appens innehåll?

Kontaktpersoner för Etablerad är projekt­ledare Alexander Rajsic, samordnings­chef integration och mottagande, alexander.rajsic@jarfalla.se. Välkommen att höra av dig med frågor eller förslag. För teknisk support, använd dock sidan ovan.

Bakgrund kring appen Etablerad

Järfälla kommun lanserade under 2017 som ett pilot­projekt och som första kommun i Sverige den nya appen Etablerad, ett digitalt verktyg med hjälp för ny­anlända och funktionärer som ingår i integrations­arbetet i kommunen. I samarbete med företaget Travos AB, som utvecklat appen, utvecklas lösningen för att skräddarsys för behoven i Järfälla.

Med hjälp av Etablerad ska den som är ny i Sverige och behöver komma in i det svenska samhället, på arbets­marknaden, lära sig språket och så vidare få tillgång till effektiv hjälp direkt i sin mobil­telefon. Samtidigt kan kommunal personal, volon­tärer, och andra funktionärer som arbetar med detta i Järfälla använda sig av verk­tyget för att få ut information.

Finns det andra platser jag bör söka information?

Följ även våra Facebook­sidor Integration Järfälla och Ny i Järfälla för att få löpande information.

Hjälp oss att sprida Etablerad!

Tipsa gärna alla du känner i Järfälla som kan ha nytta av appen att gå till jarfalla.etablerad.com! Du som är volontär eller integrations­funktionär får gärna använda appen med dess information, som finns på olika språk, som ett verktyg eller diskussions­underlag tillsammans med en nyanländ person.

Tack för att du bidrar i integrations­arbetet! Varje informations­insats och varje ny registrerad användare är värdefull för våra gemen­samma insatser!

Senast uppdaterad: 2018-11-09

Upp