Gå direkt till sidans innehåll

Aktiviteter

Många vill välkomna och lära känna dig som är ny i Sverige. Här ser du en lista på aktuella aktiviteter som vänder sig till dig som är nyanländ eller asylsökande i Järfälla. Sidan uppdateras regelbundet.

Språkcaféer

Jakobsbergskyrkan anordnar språkcafé för dig som vill träna på att prata svenska på torsdagar kl. 17.00-18.30.

Svenska Kyrkan har språkcafé för alla som vill tala svenska på måndagar klockan 13.00-14.00 i Mariakyrkan, Vasavägen 25. På lördagar klockan 13.00-15-00 har de även språkcafé för alla åldrar med barnaktiviteter och gratis fika.

Språkcafé på biblioteken i samarbete med Röda KorsetPå träffen pratar du svenska i grupp och det bjuds på fika. Måndagar klockan 17.00-18.30 på Kallhälls bibliotek, Gjutarplan 8 och tisdagar klockan 17.00-18.00 på Jakobsbergs bibliotek, Väpnarstråket. För mer information:  https://bibliotek.jarfalla.se/web/arena/ny-i-sverige

Aktiviteter för föräldrar

Svenska med baby ordnar träffar för föräldrar och små barn 0-2 år. Fredagar klockan 10.00-11.30 mellan 13 september - 15 november (ej v. 44) på Herresta bibliotek, Karlslundsvägen 25. Kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs. Läs mer i Svenska med Babys Facebookgrupp i Järfälla

Läxhjälp

Läxhjälp på Jakobsbergs- och Kallhälls bibliotek i samarbete med Röda Korset och Röda Korsets ungdomsförbund. För barn och unga som går på mellan- och högstadiet samt på gymnasiet. På Järfälla biblioteks webbplats hittar du plats och tid.

Läxhjälp på Huset på höjden och Viksjö bibliotek i samarbete med Rädda barnen.  För barn och unga som går på mellan- och högstadiet samt på gymnasiet. På Järfälla biblioteks webbplats hittar du plats och tid.

Asylsökande

TIA Stockholm har information om aktiviteter för asylsökande i Stockholms län.

Refugees Welcome Stockholm anordnar Rosa stationen för nyanlända och asylsökande, med språkundervisning, språkcafé, barnhörna och juridisk hjälp.
Anmälan: rosa.stationen@rwstockholm.se
Mer info: www.refugeeswelcomestockholm.se/rosa-stationen
Var?  Telefonplan 3. Tunnelbana till Telefonplan.

Löpande information om aktiviteter i Järfälla

Du hittar löpande information på Facebooksidorna Ny i JärfällaJärfälla bibliotek samt Huset på höjden - Järfälla


Senast uppdaterad: 2018-11-09

Upp