Gå direkt till sidans innehåll

Aktiviteter

Många vill välkomna och lära känna dig som är ny i Sverige. Här ser du en lista på aktuella aktiviteter som vänder sig till dig som är nyanländ eller asylsökande i Järfälla. Sidan uppdateras regelbundet.

Aktuella aktiviteter

Du hittar mer aktuell information även på Facebooksidan Ny i Järfälla!

Svenska med baby ordnar träffar för föräldrar och små barn 0-2 år. Fredagar klockan 10.00-11.30 på Herresta bibliotek, Karlslundsvägen 25. Kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs. Läs mer i Svenska med Babys Facebookgrupp i Järfälla!

Jakobsbergskyrkan anordnar språkcafé för dig som vill träna på att prata svenska på torsdagar kl. 17.00-18.30.

Svenska Kyrkan har språkcafé för alla som vill tala svenska på måndagar klockan 13.00-14.00 i Mariakyrkan, Vasavägen 25. På lördagar klockan 13.00-15-00 har de även språkcafé för alla åldrar med barnaktiviteter och gratis fika.

Språkcafé på biblioteken i samarbete med Röda KorsetPå träffen pratar du svenska i grupp och det bjuds på fika. Måndagar klockan 17.00-18.30 på Kallhälls bibliotek, Gjutarplan 8 och tisdagar klockan 17.00-18.00 på Jakobsbergs bibliotek, Väpnarstråket. För mer information:  https://bibliotek.jarfalla.se/web/arena

Läxhjälp på Jakobsbergs- och Kallhälls bibliotek i samarbete med Röda Korset och Röda Korsets ungdomsförbund. För barn och unga som går på mellan- och högstadiet samt på gymnasiet. På Järfälla biblioteks webbplats hittar du plats och tid. https://bibliotek.jarfalla.se/web/arena/laxhjalp

Bokcirkel på lätt Svenska för dig som vill träna svenska. På bokcirkeln läser du och pratar om lättlästa böcker tillsammans med andra. Måndagar klockan 17.00 på Herresta bibliotek, Karlslundsvägen 25.

Refugees Welcome Stockholm anordnar Rosa stationen för nyanlända och asylsökande, med språkundervisning, språkcafé, barnhörna och juridisk hjälp.
Anmälan: rosa.stationen@rwstockholm.se
Mer info: www.refugeeswelcomestockholm.se/rosa-stationen
Var?  Telefonplan 3. Tunnelbana till Telefonplan.

Senast uppdaterad: 2018-11-09

Upp