Gå direkt till sidans innehåll

Så kan du hjälpa

Alla kan vara med och bidra i integrationsarbetet. Tillsammans välkomnar vi våra nya medborgare in i det svenska samhället.

Organisationer - delta i samverkansplattformen

Företag, föreningar och trossamfund som vill hjälpa till med integrationsarbetet i organiserad form är välkomna att delta i samverkansplattformen för integrationsfrågor.

Du som individ - engagera dig och gör skillnad!

Vill du själv, eller kanske tillsammans med familj eller vänner, lära känna våra nya och blivande medborgare och hjälpa dem att komma in i samhället är detta mycket uppskattat. Du kan göra skillnad genom att fungera som Järfällakompis eller mentor, eller engagera dig genom någon av de föreningar eller trossamfund som genomför särskilda aktiviteter och projekt.

Vill du bli vän med en nyanländ, anmäl ditt intresse för att bli Järfällakompis till integration@jarfalla.se. Läs mer om att bli Järfällakompis här!

Här kan du läsa mer om föreningar/trossamfund Järfälla kommun samverkar med i integrationsfrågor - du kan engagera dig genom någon av dessa.

Du kan även se andra föreningar i kommunen genom Järfälla kommuns föreningsregister.

Du kan hjälpa genom att bli god man för ensamkommande flyktingbarn.

Frågor?

Undrar du över något? Välkommen att kontakta integration@jarfalla.se.

Information på Facebook

Genom att följa Facebooksidan Integration Järfälla kan du som är intresserad få regelbundna uppdateringar kring arbete med integration och mottagande i Järfälla kommun, samt om samverkansplattformen och aktuella aktiviteter.

Aktiviteter för nyanlända och asylsökande finns dessutom på Facebooksidan Ny i Järfälla. Tipsa gärna genom mail till integration@jarfalla.se om du känner till en aktivitet som borde vara med!

Upp