Gå direkt till sidans innehåll

Civil­samhälle

Under flyktingkrisen vintern 2015/våren 2016 hade Järfälla kommun mycket goda erfarenheter i sam­verkan med civil­samhälle och närings­liv vid ett evakuerings­boende för flyktingar. Detta utvecklades vidare inom samverkans­plattformen för integrations­frågor.

Ni kan bidra i integrations­arbetet!

Har er förening/ert tros­samfund verksamhet som kan vara till nytta för ny­anlända i Järfälla, vill bjuda in dem som nya medlemmar, eller vill engagera era medlemmar som Järfälla­kompisar, mentorer eller i aktiviteter för nyanlända och asyl­sökande och frivillig­uppdrag bör ni gå med i samverkans­plattformen. Det finns även möjlighet att söka bidrag för er verksamhet. För mer information kontakta integration@jarfalla.se.

Medverkande föreningar och tros­samfund

Följande organisationer ur civil­samhället har anmält intresse för att samverka med Järfälla kommun i integrations­arbetet, eller påbörjat deltagande i samverkans­projekt inom ramen för samverkans­plattformen. Organisationer tillkommer kontinuerligt. 

Följ arbetet på Facebook

Genom att följa Facebook­sidan Integration Järfälla kan du som är intresserad få regel­bundna uppdateringar kring arbete med integration och mottagande i Järfälla kommun, samt om sam­verkans­plattformen och aktuella aktiviteter.

Ett tips är att även följa sidan Ny i Järfälla som riktar sig till nyanlända/asyl­sökande med information om aktiviteter. På så sätt håller du dig upp­daterad om verksamhet inom området.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp