Gå direkt till sidans innehåll

Civil­samhälle

Under flyktingkrisen vintern 2015/våren 2016 hade Järfälla kommun mycket goda erfarenheter i sam­verkan med civil­samhälle och närings­liv vid ett evakuerings­boende för flyktingar. Detta utvecklades vidare inom samverkans­plattformen för integrations­frågor.

Ni kan bidra i integrations­arbetet!

Har er förening/ert tros­samfund verksamhet som kan vara till nytta för ny­anlända i Järfälla, vill bjuda in dem som nya medlemmar, eller vill engagera era medlemmar som Järfälla­kompisar, mentorer eller i aktiviteter för nyanlända och asyl­sökande och frivillig­uppdrag bör ni gå med i samverkans­plattformen. Det finns även möjlighet att söka bidrag för er verksamhet. För mer information kontakta integration@jarfalla.se.

Medverkande föreningar och tros­samfund

Följande organisationer ur civil­samhället har anmält intresse för att samverka med Järfälla kommun i integrations­arbetet, eller påbörjat deltagande i samverkans­projekt inom ramen för samverkans­plattformen. Organisationer tillkommer kontinuerligt. 

Följ arbetet på Facebook

Genom att följa Facebook­sidan Integration Järfälla kan du som är intresserad få regel­bundna uppdateringar kring arbete med integration och mottagande i Järfälla kommun, samt om sam­verkans­plattformen och aktuella aktiviteter.

Ett tips är att även följa sidan Ny i Järfälla som riktar sig till nyanlända/asyl­sökande med information om aktiviteter. På så sätt håller du dig upp­daterad om verksamhet inom området.

Senast uppdaterad: 2018-11-09

Upp