Innehåll

Efter valet 2024 - vad händer nu?

Röster från valet lämnas till rösträkningen

Nu är röstningen i EU-valet 2024 avslutad. På Valmyndighetens webbplats kan du se aktuella siffror och preliminära resultat. Där publiceras också de slutliga resultaten allteftersom de blir klara. Det slutliga valresultatet beräknas vara klart på fredagen den 14 juni.

Välkommen på rösträkning

På onsdagen efter valdagen räknar kommunens valnämnd brevröster och de förtidsröster som underkänts eller inte redan granskats i vallokal. Räkningen är offentlig och vem som helst får komma och titta på.

När: den 12 juni klockan 08.00
Var: i Järfällasalen i kommunhuset, Jakobsbergs centrum

Länsstyrelsens rösträkning

Länsstyrelse utför den slutgiltiga rösträkningen i valet. Alla valsedlar från länet ska granskas och kontrollräknas på nytt. Även den här räkningen är offentlig och vem som helst får komma och titta på.

När: start den 10 juni 2024 kl. 09.00
Var: Augustendalstorget 6, i Nacka.

Läs mer om Länsstyrelsen rösträkning.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp