Innehåll

Inlämning av valsedlar

För att kommunen ska ha möjlighet att distribuera valsedlarna uppmanar vi aktuella partier att följa nedan rutiner för inlämning av valsedlar.

I valet till riksdag, region- och kommunfullmäktige 2022 åtar sig kommunen ett utökat serviceåtagande. Det innebär att distribuera valsedlar för partier som deltar i valet men som inte omfattas av valnämndens ansvar samt namnvalsedlar för de partier vars partivalsedlar valnämnden ansvarar för. Distributionen är att betrakta som ett startkit och partierna ansvarar själva för att fylla på valsedlar om de så önskar. Kommunen kommer endast ha möjlighet att distribuera de valsedlar som lämnats in enligt denna rutin.

Packning och instruktioner för buntning av valsedlar till förtidsröstningslokal

För varje förtidsröstningslokal packas högst 2 000 valsedlar per parti och val, totalt högst 6 000 stycken. I Järfälla kommun kommer det att finnas sex förtidsröstningslokaler som har öppet under perioden 24 augusti-10 september varav en även öppen på valdagen den 11 september. Det innebär att sex olika buntar behöver packas för respektive parti och val. Valsedlarna ska läggas i buntar om 200 med gummiband runt så att valsedlarna hålls ihop. Buntarna med valsedlar ska packas i en kartong som innehåller alla partiets buntar till förtidsröstningslokalerna. Buntarna ska inte märkas upp med lokalnamn.

Inlämning inför förtidsröstningen

Valsedlarna lämnas in till kommunhusets reception under ordinarie öppettider senast kl. 12.00 den 18 augusti. Efter denna tidpunkt finns ingen möjlighet att lämna in valsedlar för att få valsedlarna distribuerade av kommunen.

Packning och instruktioner för buntning av valsedlar till vallokal

För varje vallokal packas högst 200 valsedlar per parti och val, totalt högst 600 stycken. I Järfälla kommun kommer det att finnas 42 vallokaler som har öppet på valdagen den 11 september, vilket innebär att lika många olika buntar behöver packas för respektive parti och val Valsedlarna ska läggas i buntar om 200 med gummiband runt så att valsedlarna hålls ihop. Buntarna med valsedlar ska packas i en kartong som innehåller alla partiets buntar till vallokalerna. Buntarna ska inte märkas upp med lokalnamn.

Inlämning inför valdagen

Valsedlarna lämnas in till kommunhusets reception under ordinarie öppettider senast kl. 12.00 den 25 augusti. Efter denna tidpunkt finns ingen möjlighet att lämna in valsedlar för att få valsedlarna distribuerade av kommunen.

Adress för inlämning

Kommunhusets reception
Vasaplatsen 11
177 57 Järfälla

Öppettider i kommunhusets reception för mottagning av valsedlar

Måndag – torsdag: 07.45-16.00
Fredag: 07.45-14.00

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp