Innehåll

Natt­vandring

Engagerade föräldrar och vuxna – nattvandra för våra barn och ungdomar! Ungdomar som vistas ute på helgkvällar och nätter behöver ofta ha fler vuxna omkring sig. Nattvandrarna finns där ungdomar är, fullt synliga och tillgängliga på gator och torg.

Nattvandrarna skapar förtroende och trygghet genom att ställa upp för ungdomar som behöver stöd. Det kan handla om att lyssna, medla, plåstra om eller bara låna ut mobilen.

Nattvandrare leder till tryggare ungdomar och att våld, skadegörelse, alkohol och narkotikaanvändning minskar. Nattvandrare är varken poliser, vakter eller sociala myndigheter. Nattvandringen är mycket lyckad och många som nattvandrat har fått positiva omdömen både från vuxna och ungdomar när de varit ute.

Starta en lokal nattvandringsgrupp

Kontakta nattvandring.nu

Nattvandring.nu är en politiskt och religiöst obunden stiftelse som arbetar för att utveckla, stödja och främja nattvandring i hela landet. Avtalet är kostnadsfritt och någon medlemsavgift eller liknande tas inte ut. Däremot erhåller man genom avtalet jackor, fleecejacka, sommarväst, ficklampor, mobiltelefon, förstahjälpen-kit, försäkring, trycksaker, informationsmaterial, kurser och studiecirklar efter behov.

Samverka med Järfälla kommun

I Jakobsbergs centrum nattvandrar föreningar nästan varje helg tillsammans med våra trygghetsvärdar.

I Viksjö centrum nattvandrar föräldrar från skolorna i samarbete med fritidsgården Viksjöträffen.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp