Aktiv­iteter för dig som behöver extra stöd

Glad kille, Järfälla kommun

För att underlätta för dig som har en funktionsnedsättning och för dig som är förälder eller anhörig, har vi samlat information som vi tror du kan ha nytta av.

Aktuellt

Fritidsnätet 3.0
Fritidsnätet är en webbtjänst som samlar fritidsaktiviteter för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Webbtjänsten är ett samarbete mellan ett flertal kommuner i Stockholms län samt Habilitering & Hälsa i Stockholms län.
Sök aktiviteter i Fritidsnätets webbtjänst härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningsliv

Järfällas föreningar har ett stort utbud av olika aktiviteter. Är du i behov av extra stöd kontakta respektive förening eller Jenny Rosendahl. Föreningarna kan vara ett bra stöd på din fritid. De anordnar ofta egna aktiviteter. Några av kommunens föreningar har riktade verksamheter för personer som behöver extra stöd, läs mer i foldern under relaterade länkar.

 

Stället

Stället är en mötesplats för personer med funktionsnedsättning.
Järfälla kommun driver Stället från och med årsskiftet 2016. 
Stället finns på Mjölnarvägen 8 (Kulturskolan) och är öppet varje söndag mellan klockan 13.00-16.00. På Stället kan du träffa vänner,fika, sjunga karaoke, måla och dansa. På Stället arrangeras även olika arrangemang.
Stället på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

SommarStället

På SommarStället kan du grilla, låna fiskespö, bada, paddla kanot, spela kubb och göra andra roliga aktiviteter. Denna aktivitet är endast under sommartid.
Kontaktperson
E-post: jenny.rosendahl@jarfalla.se.
Stället på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Järfälla kulturskolas aktiviteter

Kulturskolan har aktiviteter för barn och ungdomar med särskilda behov.
Information om aktuella aktiviteter kan du läsa om här.

Kontaktperson
Ann Blomqvist
070-002 72 10
ann.blomqvist.estevez@jarfalla.se

Järfälla bibliotek

På biblioteket kan du låna böcker, filmer och mycket annat. Det finns lättlästa böcker och ljudböcker. Du kan också låna böcker att läsa eller lyssna på i din dator eller surfplatta. Läs mer om detta på bibliotekets sida Äppelhyllalänk till annan webbplats.

Kontaktperson
Anne-Marie Tärnström
08-580 29 678
anne-marie.tarnstrom@jarfalla.se