Funkis­festivalen

Martin Hagen, vinnare av sverigefinalen i Funkismello 2017 med prisutdelare Linda Bengtzing.

Årets sverigefinal av Funkis­festivalen vanns av Martin Hagen från Järfälla. Martin fram­förde sin egen hård­rocks­låt "One of a million" på ett fullsatt Cirkus på Djurgården den 24 april. Just nu pågår hårdträning inför deltävlingen den 28 januari 2018.

 

Järfällafinalen är söndagen den 28 januari 2018 på Järfälla Kulturscen, Mälarvägen 2 i Jakobsberg. Segrande bidrag går vidare till den stora finalen på Cirkus på Djurgården den 23 april 2018.

Här kan du se en film om hur du söker till Funkisfestivalen 2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om årets vinnarlåt 2017

Martin Hagens bidrag heter One of the million. Det är en hård­rocks­låt som han skrivit själv.

Här kan du se klipp på när Martin uppträder med låtenlänk till annan webbplats

Sverigefinal på Cirkus

Juryn bestod av Magnus Carlsson från Barbados och Alcazar, de rutinerade bröderna Rongedal, brukar­ombuds­mannen Ann Katrin Hegvold och Andrea Wahl­gren som själv uppträdde i Funkismello 2016. Deras resultat sattes ihop med hela publikens röster.

Livemusik och under­hållande konferencierer

Årets konferencierer var Anna Ringström som själv har en funktions­nedsättning och Linda Bengtzing, artist och program­ledare, känd från bland annat egna fram­trädanden i Melodi­festivalen. Alla låtar framfördes live med en stor orkester och kör under ledning av Per-Ove "Knappen" Stålknapp.

Funkisfestivalen är en musik­tävling för människor med funktions­nedsättning, som är inskrivna under LSS och som är minst 15 år.

Senast uppdaterad: 2017-11-15

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?