På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Idrotts­lyftet

Bågskytte ute på Ängsjö

Bågskytte ute på Ängsjö friluftsområde, Järfälla kommun Foto: Dennis Wiedermann

"Nya Idrottslyftet" 2017-2019 innebär fokus på att behålla, hålla nere kostnader, inkludera nya målgrupper och jämställdhet för barn och unga inom idrotten.

Det innebär fokus på aktiviteter som leder till utveckling av verksamhet och föreningar. Mindre fokus på att rekrytera fler till idrotten.

Syftet med Idrottslyftet 2017–2019 är att utveckla verk­samheten så att barn och unga i åldern 7–25 år väljer att idrotta i förening och sti­muleras till ett livslångt idrottande i förenings­idrotten i enlighet med svensk idrotts gemensamma mål med sikte på år 2025.

Möte "Nya Idrottslyftet"

Första mötet är den 20 september klockan 18.00. Information om plats i Järfälla kommer. Stockholmsidrotten kommer att leda processen under kvällen.
Läs mer om inbjudan till mötet Nya IdrottslyftetPDF

För mer infor­mation:

www.stockholmsidrotten.se/Undermeny/Verksamhetsomraden/Idrottslyftetlänk till annan webbplats

Processen för att se hur den idrotts­övergripande insatsen kommer att se ut i Järfälla kommun kommer att starta under hösten 2017 med en inbjudan till alla förening­arna.

Kontaktperson Stockholms­idrotten

Susanne Hasselgren
susanne.hasselgren@stockholmsidrotten.se
Telefon: 08-627 40 07

Kontaktperson Järfälla kommun

Annica Dahlborn
annica.dahlborn@jarfalla.se
Telefon: 08-580 281 98

Samman­fattning av Handslaget och Idrotts­lyftet 2004-2017

Under åren har 61 idrotts­föreningar, 5 scout­föreningar, 1 frilufts­förening, 4 förbund, 32 skolor och skolhälso­vården samarbetat med Idrott och Fritid Järfälla kommun och genomfört nästan 20 000 timmar med aktiviteter under skol­dagen via olika sam­arbets­former.

Material för att utöva olika idrotter har finansierats och finns nu inom Järfälla kommun.

Eleverna och pedagoger har fått en idrotts­allmänbildning och upptäckt anläggningar i när­området som gett möjlig­het till utökat eget val av fritids­aktivitet direkt eller senare i livet.

Idrotts­föreningar har utbildat många ledare och utbytet med lärarnas pedagoger har varit givande. Ett antal nya idrotts­föreningar har bildats och under åren har över 2 000 barn och ungdomar sökt sig som nya till en av idrotterna de provat.

Nu går vi in i ett nytt idrotts­lyft med ett nytt syfte.