Görvälns slott

Görvälns slott ligger vid Mälaren i Görvälns natur­reservat. I slotts­området finns en skulptur­park, exotiska träd, Natur­skyddsf­öreningens Naturinfo och en kanot­klubb. Slottet har anor från 1600-talet. Det är idag ett hotell för vecko­sluts­resor, bröllop och konferenser. Res­taurang finns.

Hitta hit

Görvälns slott ligger på Görvälns­vägen i Görvälns natur­reservat vid Mälaren i Järfälla. Det är ungefär 2,5 mil norr om Stockholm och ett par kilometer från Jakobs­bergs centrum. Det finns både bilväg, båtväg och cykelväg till slottet. Sommartid går SL-buss från Jakobsbergs station till Görväln.

Om slottet

Görvälns slott omfattar en huvud­byggnad, flyglar och flera andra byggnader i anslutning. Den nuvarande huvud­byggnaden byggdes på 1660-talet. Den innehåller idag restaurang och konferens­lokaler. Inred­ningen i slottet är en blandning av gammalt och modernt. Det gäller också hotell­rummen, som ligger i flyglarna och i några av villorna.

Information om verksamhet och öppettider för restaurang och hotellet hittar du på www.gorvalnsslott.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Miljön runt slottet

Görvälns slott ligger i ett natur­reservat. Här finns en träd­samling med 150 olika träd, bland annat med flera exotiska trädsorter och busksorter. Här finns också Natur­skydds­föreningens NaturInfo och en skulptur­park kring slottet. Sommar­tid finns möjlighet till bad i området.

Görvälns historia

Vill du ha mer information om Görväln se under rubriken relaterade länkar på den här sidan. Dessutom finns foldern Glimtar ur Görvälns historia att köpa på Järfällas bibliotek.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?