Idrotts­anlägg­ningar och hallar

I Järfälla kommun finns en simhall, fem sport­hallar, en fri­idrotts­anläggning och två ishallar. Det finns även ett antal idrotts­platser med fotbolls­planer, både gräs och grus. I kommunen finns en 18 håls- samt en 9-hålsbana för dig som gillar att spela golf.

Simhall

Jakobsbergs simhall har en 25 meters bassäng med hopp­torn och trampoliner. Vatten­rutschkanan är väldigt pop­ulär och mynnar ut i en mellanbassäng. I under­visnings­bassängen sker sim­skolor i olika former. I sim­hallen finns även en relax­avdelning och ett stort gym. Sedan den 1 november 2016 drivs simhallen av Medley. Ett nytt badhus byggs just nu bredvid den befintliga sim­hallen.

Sporthallar

Jakobsbergs sporthall är den största i kommunen. Läktaren tar hela 1100 personer. Kon­ferens­rum finns för ut­hyrning, kontakta Järfälla kommun på 08-580 285 00 för lokal­bokning. Det finns också sporthallar i Barkarby, Björkeby, Kallhäll och Viksjö.

Friidrotts­anläggning

I Kallhäll ligger en fin fri­idrotts­anläggning, Bolinder­vallen. Här kan du stöta kula, kasta spjut, hoppa längdhopp och tresteg, springa kort- och lång­distans med både hinder och utan. Det finns även en diskus-/slägg­hörna.

Ishallar

En ishall ligger vid Bolinder­vallen i Kallhäll. Den andra ishallen, Järfälla ishall, ligger bredvid Järfälla­vallen i Jakobs­berg.

Fotbollsplaner

Den moderna konst­gräs­anläggningen Järfälla­vallen är gjord för fotboll med två full­stora 11-mannaplaner. Ena planen är uppvärmd, vilket är mycket uppskattat under vintern. Det finns även full­stora gräsplaner på Bolinder­vallen, Veddesta­vallen, Ström­vallen, Viksjö­vallen och Tallbohov IP (konstgräs). Grus­planer och boll­planer finns utspridda över hela kommunen.

Golf

Gillar du att spela golf? Då är Viksjö golfbana något för dig. Här hittar du en 18 håls- samt en 9-hålsbana. Här finns restaurang och egen shop.

Ridhus

Vid Säby gård vid IKEA ligger en ridhus­anläggning. Här bedrivs ridskolan genom Järfälla ryttar­förening.

Senast uppdaterad: 2017-09-13

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?