Järfälla­festivalen

Lördagen den 15 september i Jakobsbergs centrum. I år blir det Ale Möller Trio med berömda gästartister, Kaliffa och alla barn får träffa Ayla Kabaca. Fri entré.

En folkfest med musik, mat och glädje. I Riddarparken får alla barn träffa Ayla Kabaca som leder allsång mitt på dagen. "Mamma och Pappa troll" kommer på besök och det blir trolleri och gycklare på scen. Förutom scenuppträdanden blir det prova-på-aktiviteter med våra föreningar, ponnyridning, klappa djur, hoppborg, häst och vagn, ansiktsmålning och shopping inne i den 25-årsjubilerande gallerian.

På kvällen förvandlas Riddartorget till festivalplats med musik i världsklass. Louise Hoffsten, en av Sveriges främsta jazz- och bluesmusiker och SouSou & Maher Cissoko, reggae, folk, soul och jazzmusikerduon gästar multimusikanterna Ale Möller Trio och slutligen kan alla dansa loss till hiphop- och reggaeartisten Kaliffa, helt seriöst.

Kaliffa Karlsson har under de senaste åren gjort stort avtryck på den svenska hiphop- och reggaescenen. Hösten 2016 släppte han albumet ”Kalibreraren” innehållandes hits som ”Spontanitet”, ”Kalibrera” och ”Kontakt” (tillsammans med Syster Sol). I juni 2017 släpptes singeln ”Helt seriöst” som toppat listorna hela sommaren och med över 17 miljoner streams på Spotify fortsätter snurra flitigt både digitalt och på radio.

Louise Hoffsten är en av landets mest folkkära artister. Hon har en låtkatalog och historik på landets livescener som får de flesta att framstå som nykomlingar. Louise är en av årets klara artister till ”Så mycket bättre” på SVT och har nyligen släppt albumet Röster ur mörkret. Louise på en scen ger alltid en nära och genuin musikalisk upplevelse.

Ale Möller Trio är Sveriges bästa och mesta multimusikanter. Ale Möller spelar med Mats Öberg, pianisten och keyboardspelaren, som kan och spelar vad som faller honom in och Olle Linder, en multiinstrumentalist från den svenska folkmusikens elitserie.

Ayla Kabaca är för många känd för sitt arbete som programledare på SVT's Bolibompa och i ungdomsprogrammet Ramp på UR. Som musikalartist har hon medverkat i en rad olika uppsättningar. Ayla har de senaste åren varit fast allsångsledare för föreställningen "Barnens Allsång på Skansen".

Sousou & Maher Cissokos musik är precis så gränsöverskridande och ständigt i rörelse över flera kontinenter. Duon är en unik sammansmältning av musikalisk skicklighet, värme och utstrålning. I deras musik kombineras magnifikt koraspel och uttrycksfull sång med en rytmisk energi och influenser från bland annat reggae, folk, soul och jazz. Deras musik talar till människor oavsett ålder och bakgrund.

Duon har turnerat över hela världen i hela 30 olika länder, på allt från festivaler till konserthus, och har sina rötter både i Sverige och i Senegal.

Johan Östberg älskar att busa. Han kan vara den fina damen, den läskiga piraten och det busiga trollet.

Pruttkuddar, gamla kalsonger och köttbullar som stoppas i näsan är några utav busen som trollas fram ur den magiska skattkistan.

"Mamma pappa troll!" är en fantastiskt rolig och spännande show som tar med publiken på ett musikaliskt äventyr och får alla att gunga med.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?