Fiske

Om du gillar att fiska så erbjuder Järfälla många olika möjlig­heter till napp. I Järfälla finns fiske­vatten i Mälaren och i Översjön. 

Fiske i Översjön, Säbysjön eller Mälaren

Du får fiska från land i Över­sjön om du skaffar ett dag­fiske­kort eller är medlem i en fiskeklubb i kommunen. Dag­fiskekort kostar 30 kronor och gäller i 24 timmar. Inköps­ställena hittar du här.

I Mälaren får du fiska med fiskespö från land och båt utan att ha fiskekort eller vara medlem i en fiske­klubb. För dragrodd eller trolling måste du däremot vara medlem i en fiske­klubb. Båtar kan hyras på Ängsjö frilufts­gård.

I Säbysjön är det helt för­bjudet att fiska, både från land och från båt.

Läs mer om respektive fiskevatten:

Bli medlem i en fiske­klubb

Du som vill fiska ofta kan bli medlem i någon av de två fiske­klubbar som finns i kommunen – Jakobs­bergs Sport­fiske­klubb och Stäkets Sport- och Fiske­vårds­förening.

Fiske­tillsyn i Järfälla

Länsstyrelsen utser fiske­till­syns­män som kontrollerar att bestämmelserna om fiske följs. I Järfälla är det utvalda medlemmar i fiske­klubbarna Jakobsbergs Sport­fiske­klubb och Stäkets Sport-och Fiske­vårds­förening som har fiske­tillsyns­uppgiften.

Tillsynsmännen har rätt att beslagta fångst, utrustning och fordon/båt som påträffas i samband med otillåtet fiske för över­lämnande till polis till­sammans med anmälan om tjuvfiske.

Tips på tjuvfiske eller miss­tanke om tjuvfiske kan anmälas direkt på fisketillsyn@jsfk.se alternativt så kontaktar du kommunens servicecenter på telefon 08-580 285 00, så kontaktar de tillsyns­männen direkt. Fiske­tillsyns­mannen ska vid tjänstgöringen bära särskilt tjänstetecken.

Fågel­skydds­område

Som fiskare respekterar du själv­klart de skydd och restriktioner som finns för att värna våra fåglar och annat vilt. I Järfälla är ön Getholmen i Översjön ett fredat område under perioden 15 april till 30 juni. Här får du då inte gå i land.

Nät- och kräft­fiske

På kommunens vatten är inget nät- eller kräft­fiske tillåtet.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?