Mälaren

I Mälaren gäller det fria hand­redskaps­fisket. Det innebär att du får pimpla och fiska med metspö, spinnspö eller annat liknande hand­redskap med lina och max 10 krokar. Dessa får du använda både från land och båt. Du får inte fiska med angeldon och inte heller med sådant redskap som kräver användande av båt, som till exempel drag­rodd eller trolling.

För att få trolling­fiska med 2 spön/båt eller angel­fiska med max 10 angel­don/person på kommunens vatten, måste du vara medlem i någon av de två fiske­klubbar som finns i kommunen. Fisket får då endast utföras på streck­markerade områden. På kartan kan du se vilka områden det gäller.

Observera att det finns ett område med privatägt enskilt vatten vid Dikartorp, där endast mark­ägaren har rätten att fiska med redskap som kräver båt. Här gäller endast det fria hand­redskapsfisket.

Tänk på att du skall respektera markägarens alle­mans­rättsliga hemfrid.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?