Närings­livet i Järfälla

I Järfälla finns ett mångsidigt närings­liv och kommunen arbetar med att ständigt förbättra företags­klimatet och föra en dialog med de lokala företagen.

I Järfälla kommun finns ungefär 5 000 registrerade företag, varav 60 procent är enmansföretag och 85 procent har färre än 10 anställda. Den största arbets­givaren är kommunen med cirka 3 700 anställda. Saab, Arla Foods, IKEA, Dahl, UPS och PostNord tillhör de största företagen i Järfälla kommun. Företagstjänster och parti- och detaljhandel är de största företags­bransch­erna. Flest arbets­tillfällen finns inom handel, utbildning, vård och omsorg samt till­verkning. Järfälla förknippas ofta med handel - Barkarby handels­plats är ett av Sveriges största handels­­områden och Jakobsbergs centrum är en populär shopping­­galleria.

En av Stockholms viktigaste framtida kollektiv­trafik­punkter finns i Barkarby. Här kommer det finnas buss, fjärrtåg, tunnelbana, pendel­tåg och cykel­anslut­ning. Fram till år 2030 ska det byggas 14 000 nya bostäder och skapas 10 000 nya arbetsplatser i kommunen, främst i utbygg­nads­området Barkarbystaden.

Kontakta gärna Järfälla Näringliv AB om du vill vill veta mer om näringslivet och investeringsmöjligheter i Järfälla!

Fredrik Persson
VD
08-580 285 99
fredrik.persson@jarfalla.se

Niklas Paulsson
Näringslivsstrateg
070-002 33 33
niklas.paulsson@jarfalla.se

Sara von Post
Näringslivsutvecklare
070-002 37 84
sara.von.post.k@jarfalla.se