Starta och driva företag

Funderar du på att starta eget? Grattis! Du är på väg mot en väldigt rolig erfarenhet. Men säkert har du många frågor och funderingar, oavsett om du ännu inte startat eget eller om du drivit företag ett litet tag. Det finns dock ett stort antal myndigheter och organisationer som kan ge dig råd och information, här har vi samlat de viktigaste.

Nyföretagar­Centrum Järfälla

Hos NyföretagarCentrum får du som är blivande eller nybliven företagare kostnadsfri och konfidentiell rådgivning av bästa tänkbara kvalitet. NyföretagarCentrums mål är att öka nyföretagandet i Järfälla, och Järfällakontoret är en del av en riksomfattande organisation med cirka 100 filialer runt om i landet. NyföretagarCentrum Järfälla är en ideell organisation som består av representanter för det lokala näringslivet, samt Järfälla Näringsliv AB.

Kontaktuppgifter:
NyföretagarCentrum Järfälla
Barkarby kontorshotell
Veddestavägen 19
175 62 Järfälla
Telefon 010-151 11 40
E-post jarfalla@nyforetagarcentrum.se
Webb www.nyforetagarcentrum.se/jarfallalänk till annan webbplats

Verksamt

Verksamt är en mycket användbar portal med samlad information och e-tjänster från Skatteverket, Bolagsverket, Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen för dig som ska starta, driver, vill utveckla eller ska avveckla ett företag.

Länk till Verksamtlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skatteverket

Som företagare kommer du förr eller senare i kontakt med Skatteverket. På Skatteverkets webb kan du få information om och hantera exempelvis moms- och arbetsgivardeklarationer, skattekonto med mera.

Länk till Skatteverketlänk till annan webbplats

Bolagsverket

Det är hos Bolagsverket som du registrerar ditt företag, gör ändringar i företagsformen och lämnar in din årsredovisning. Bolagsverket är ett affärsdrivande statligt verk och därför kan du också köpa företagsinformation härifrån.

Länk till Bolagsverketlänk till annan webbplats

Almi

Almi är en statlig bolagskoncern med uppdrag att skapa möjligheter för bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Almi erbjuder tillväxt- och innovationsrådgivning, riskvilliga lån och krediter, samt riskkapital.

Länk till Almilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

IFS Rådgivning

IFS – Internationella företagarföreningen i Sverige – är en del av Almi med särskilt fokus på att ge stöd till personer med invandrarbakgrund som vill starta och driva företag i Sverige. IFS erbjuder kostnadsfri företagsrådgivning på flera olika språk..

Länk till IFSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Järfälla kommun

För vissa verksamheter behövs tillstånd från kommunen. Se Tillstånd, regler och tillsyn för mer information. Kommunen kan även ge information om lokala nätverk, näringslivs­struktur, grundläggande statistik med mera.

Senast uppdaterad: 2017-11-06

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?