Innehåll

Livsmedel

Det är livsmedelsföretaget, det vill säga restaurangen, caféet, butiken, gatuköket, som ansvarar för att det du äter och dricker är säkert och håller den kvalitet som utlovas. Miljö- och bygglovsnämnden är tillsynsmyndighet och kontrollerar att livsmedelsföretaget följer lagen.

Även kök i förskola, skola och äldreboende kontrolleras. Kontakta oss om du har frågor eller synpunkter om livsmedelshantering, bestämmelser eller annat som rör livsmedel.

Kontakta servicecenter

Yrkesmässig livsmedelshantering

Har du eller funderar du på att starta en restaurang, butik eller annan verksamhet med hantering av livsmedel?

Läs mer om att starta restaurang och butik

Tillfällig försäljning eller servering av livsmedel

För att sälja livsmedel på annat ställe än i livsmedelsanläggning krävs normalt tillstånd. För enklare livsmedelshantering, till exempel servering av varm korv med bröd eller beredning samt servering av ostsmörgåsar, kontakta kommunen.

Kontakta servicecenter

Har du blivit matförgiftad?

Misstänker du att du blivit sjuk av maten du ätit ska du ringa kommunen och anmäla detta.

Kontakta servicecenter

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp