Gå direkt till sidans innehåll

Naturguidningar

Häng med på guidade turer i Järfällas härliga natur! Här samlar vi de aktuella guidningarna. Alla turer är kostnadsfria.

Nu behöver du inte längre anmäla dig till turerna. Se varje turs samlingsplats och sedan är det bara att dyka upp. Varmt välkommen!

Kallhäll – från skog och lantbruk till verkstad, bostäder och mjölk!

Tid och datum: Lördag 20 november 10.00-14.00.
Samlingsplats: Kallhälls station, gångbron mot centrum.
Övrig information: Längd cirka fyra kilometer.

Den lantliga miljön i Kallhäll förvandlades i början av 1900-talet till en industrimiljö med fabriksbyggnader och arbetarbostäder. Idag växer höghus upp i kanten av Görvälns naturreservat intill Mälarens strand, där höga värden bevaras och uppskattas av invånarna. Vi besöker också ett senmedeltida kulturlandskap, tittar på skålgropar från bronsåldern och avslutar med en ekodukt-promenad.

Läs mer

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp