Fler elever blir godkända

Skolverkets ny­publicerade siffror för elever i årskurs 9 visar på positiva resultat för Järfälla. Framför allt är det andelen elever som uppnått kunskaps­kraven i alla ämnen som ökar - till 76,2 procent (förra året 72,9 procent).

Andelen elever med gymnasie­behörighet ökade marginellt till 83,6 procent (83 procent förra året). Meritvärdet tog ett skutt uppåt till 229,9 (225,3), vilket gör att Järfälla nu är uppe på samma siffror som för två sedan, då meritvärdet var 229,8. Siffrorna gäller samtliga elever i Järfälla.

– Det här är arbetsseger för våra lärare och elever. Det är glädjande att fler klarar skolan och vi ser att våra satsningar på fler behöriga lärare, bättre lärarlöner och likvärdighet börjar ge resultat. Vi är inte nöjda förrän alla elever klarar skolan och ser att vi behöver fortsätta stärka Järfällas skolor och fördela resurser dit behoven är som störst, säger Eva Ullberg, kommunalråd med ansvar för skolan (S).

Järfälla växer, är du lärare eller pedagog och vill jobba hos oss?

Här hittar du lediga jobb inom kommunen

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?