På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Rösta på årets byggnad i Järfälla

Du som är Järfällabo kan här fram till och med den 15 oktober och oavsett ålder, rösta fram vinnaren till årets Järfälla­byggnad. Ta en titt på de sex förslagen nedan.

Så här går det till:

  • Principen är en röst per person.
  • Endast digitala röster räknas.
  • Alla får rösta oavsett ålder, även barn.
  • Du som röstar ska bo i Järfälla.

Innan du röstar, tänk på byggnadens utseende, funktion och hur den passar in i omgivningen.

Du röstar längst ner på sidan

1. Trädgårds­mästar­bostaden, Görvälns gård

Omfattande renovering av trädgårdsmästarbostaden vid Görvälns gård från 1800-talet. Förbättringar, både invändigt och utvändigt, till en ljus, tillgänglig och välkomnande historisk byggnad. Ett vackert exempel på renovering och bevarande av kultur­historisk byggnad och miljö.

2. Stallet, Säby gård

Stallet har genom omfattande renovering förbättrats till en användbar modern byggnad. Renovering av tak, fönster, fasader och interiör har möjlig­gjort för nya om­klädnings­rum, 28 hästplatser och en bättre arbetsmiljö. Ett bra exempel på renovering och bevarande av kultur­historisk byggnad och miljö.

3. Villa, Riksdaler­vägen 9

Nybyggd villa i Skälby med en modern byggnads­utformning. Byggnadens material av puts och tegel med stora fönster­partier ger ett spännande uttryck och bidrar till en förhöjd variation av arkitektur i området. Ett bra exempel på hur en modern villa kan gestaltas och anpassas till ett befintligt villaområde.

4. Viksjö äldre­boende, Tegvägen 7

Nybyggnad av äldreboende utförd med gedigna fasad­material och genomtänkt utformning. En hållbar byggnad med ett estetiskt uttryck som står sig över tid. På bakgården har trädgården utformats för att aktivera alla sinnen hos de boende. Äldre­boendet är ett bra exempel på en hållbar byggnad certi­fierad med miljö­byggnad guld.

5. Brf Södra ängen, Tegvägen 1, 3 och 5

Nybyggnad av flerbostadshus med god arkitektonisk utformning. De tre vitputsade trähusen har välplanerade lägenheter med goda ljus­förhållande och står vackert placerade i en öppen miljö. Ett bra exempel på god byggnads­utformning, modern arkitektur och hållbara byggnadsmaterial. Husen är certifierade med miljö­byggnad silver.

6. Brf Järfällas Pärla, Vikinga­vägen och Runstens­vägen

Nybyggnad av 12 parhus i ett trevligt familjeområde. De arkitektritade, moderna och välplanerade parhusen har en genomtänkt färg-, form- och material­utformning med stora takterasser som skapar en unik och trivsam boende­miljö. Ett bra exempel på god byggnadsutformning och modern arkitektur.

Omröstningen har avslutats.