Järfälla klättrar i skolranking

I Lärarförbundets ranking för Bästa skolkommun 2017 klättrar Järfälla kommun till plats 174 från fjolårets 184.

Bättre meritvärden för elever i årskurs 9 (plats 36 bland landets kommuner), ökad högskolebehörighet bland kommunens 20-åringar (plats 77) samt fler godkända elever i alla ämnen (plats 114) är faktorer som gör att Järfälla klättrar i rankingen.

– Det är mycket glädjande att Järfälla fortsätter klättra bland Sveriges skolkommuner. Vi prioriterar skolan och satsar på lärarna och likvärdigheten. I år har vi även sett att resultaten pekar uppåt och fler blir behöriga till gymnasiet. Nu fortsätter arbetet för att se till att varje elev får möta skickliga lärare och kan nå sin fulla potential i våra skolor, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Eva Ullberg (S).

Positiva tongångar

Lärarförbundets lokalavdelning ser mer positivt på Järfälla kommun som avtalspart. Här klättrar Järfälla och rankas som nummer 160 bland Sveriges kommuner. Sedan tidigare placerar sig Järfälla kommun högt i Lärarförbundets ranking vad gäller lönarlöner (plats 20) samt resurser till förskola, grundskola och fritidshem (plats 86) i jämförelse med övriga kommuner i landet.

– Glädjande med bättre meritvärden och fler godkända elever. Det är viktigt att ge våra lärare tillgång till forskning för att skolan ska fortsätta att vila på vetenskaplig grund och att det arbete med kollegialt lärande som görs av våra rektorer och förskolechefer fortsätter. Det gynnar alla elever i Järfälla och har en positiv inverkan på deras kunskapsinhämtning, säger barn- och ungdomsdirektör Minna Avrin.

Järfälla växer, är du lärare eller pedagog och vill jobba hos oss?
Här hittar du lediga jobb inom kommunen. 

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?