Kris i familjen?

Här får du stöd som förälder

Med eller utan bonusbarn – ibland vill man bolla
föräldrarollen med någon annan. Hit kan du vända dig:

För dig som är förälder

Föräldramottagningen ger dig råd och stöd kring att vara förälder. Pratar du och ditt barn förbi varandra? Har ni ofta bråk och konflikter hemma? Då är du välkommen till samtal. Du kan komma enskilt, med din partner eller hela familjen.

Läs mer om Föräldramottagningen

Familje­råd­givningen hjälper dig som har problem i parrelationen eller inom
familjen. Ni kan komma och prata till­sammans eller en­skilt. Det förs inga jour­naler eller register och den du träffar har tystnads­plikt.

Läs mer om familjerådgivning

Föräldragrupper finns för dig som vill prata om föräldrarollen med andra. Just nu är flera grupper igång och nya grupper startar till våren.

Läs mer om föräldragrupper

Familjerätten hjälper er som har separerat att samarbeta om barnen. Kanske pratar ni knappt med varandra? Då kan samarbetssamtal om bland annat vårdnad, boende och umgänge hjälpa. Ni kan också få hjälp med att skriva juridiskt bindande avtal.

Läs mer om Familjerätten

Om det gäller ditt barn

Fältarna finns ute på kvällar och helger för att möta unga. De samarbetar med skolor, fritidsgårdar, socialtjänst och polis. Som orolig förälder kan du alltid höra av dig.

Läs mer om Fältarna

Ungdomsmottagningen hjälper unga mellan 12 och 23 år. Här kan ditt barn träffa barnmorska, kurator eller läkare. Även du förälder är välkommen att ringa om du undrar över något eller är orolig för ditt barn.

Läs mer om Ungdomsmottagningen

Elevhälsan har personal med special­kom­petens inom bland annat psykisk hälsa och läs- och skriv­svårigheter. Du kan alltid kontakta skol­sköterskan på ditt barns skola för råd och hjälp att komma vidare.

Läs mer om Elevhälsan

Ung vägledning hjälper unga att hitta en väg till jobb, praktik eller studier.

Läs mer om Ung vägledning

Järfälla satsar på föräldrastöd

Den 23 november föreläste Moa Herngren om bonusfamiljen. Till våren blir det fler inspirerande föreläsningar för dig som är förälder. Håll utkik!

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?