Fira Finland till­sammans med oss

Vår blåvita granne fyller 100 - det firar vi storslaget.

I år fyller Finland 100 år som självständig nation. Järfälla kommun firar jubileumsåret tillsammans med Järfälla Varttuneet, ABF Norra Stockholms län och Svenska kyrkan i Järfälla.

- Det bor många med finskt påbrå i Järfälla så självklart vill vi uppmärksamma jubileet, säger Linnéa Forslund på Herresta bibliotek.

Programmet sträcker sig från lördag 2 december till söndag 10 december och innehåller familjedag med sång, dragspel, karaoke, föredrag om Järfällas finska historia, samling i Maria kyrka samt, under hela veckan, quiz/frågesport och tips på filmer, böcker och musik att låna på biblioteken. Redan i november tjuvstartade firandet med teaterföreställningen ”Mummun saappaassa soi fox” på Järfälla kulturscen.

Fullt veckoprogram

2 december kl. 13-18: Familjedag på Aspnässkolan. 
Tvåspråkiga familjeföreställningen Kadonneet sanat. Körsång, dragspel, karaoke med mera.

7 december kl. 19: Järfällas finska historia på Herresta bibliotek
Föreläsning med Esa Tuuri från Järfälla Varttuneet. Herresta bibliotek.

9 december kl. 15: Firande på S:t Lukas kyrka, Kallhäll
Svenska kyrkans firande av Finlands nationaldag/Suomen itsenäisyyspäivä juhla. Fler finska program på svenskakyrkan.se/jarfallalänk till annan webbplats

Hela vecka 49: Tävling på alla Järfällas bibliotek
Testa dina kunskaper om Finland och vinn fina priser.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?