Föreläsning 13 februari:
Ge ditt barn 100 möjligheter.

Du tänker förmodligen inte på det. Men genusfällor finns överallt – på förskolan, på fotbollsplan, hos mormor och morfar, hemma... Författaren och utbildaren Kristina Henkel blandar humor med allvar under sin föreläsning om jämställdhet för barn.

I vilka situationer bemöts barn ojämställt? Hur påverkar det deras självkänsla och utveckling? Och hur kan vi ge barn fler möjligheter?

– Jämställdhet handlar om att skapa trygga barn som vågar vara sig själva och som vågar stå upp för sina rättigheter och säga ifrån om någon är taskig, säger Kristina Henkel.

Alla barn har rätt att känna att de duger som de är oavsett hur de ser ut eller vad de presterar. Det betyder inte att alla ska bli lika, jämställdhet handlar om att lägga till.

– Det handlar om alltifrån bemötande och val av material till hur vi hanterar konflikter och bygger upp självkänslan, säger hon.

Föreläsning 13 februari

På föreläsningen får du praktiska tips och idéer - helt enkelt en verktygslåda för jämställdhet! Ta gärna med en kompis eller kollega!

Anmäl dig till föreläsningen

Kristina Henkel har länge drivit frågor om jämställdhet, normkreativitet och inkludering för barn och unga. Hon är författare till boken "Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2".

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?