Vi hämtar din julgran

Du som bor i villa, småhus eller samfällighet får som vanligt din julgran hämtad av kommunen. Bor du i flerfamiljshus/ bostadsrätt hämtar vi din gran om din förening beställt hämtning. Här kan du se när vi hämtar.

För dig som bor i villa, småhus eller samfällighet: här hittar du vilken dag vi hämtar din julgran.länk till annan webbplats Första hämtningsdag är den 15 januari.

Bor du i flerfamiljshus/bostadsrätt hämtar vi din gran vecka 5, den 28 eller 29 januari - om din förening har beställt hämtning. Du lämnar din gran på en gemensam uppsamlingsplats. Information om var får du av din förening.

Så här gör du

Lägg eller ställ ut granen - utan julpynt - där dina sopor normalt hämtas eller på den gemensamma uppsamlingsplatsen. Granen ska vara mycket väl synlig. Om det faller mycket snö är det bra att skaka av granen så att den syns ordentligt och inte fryser fast.

Tack för att du återvinner din gran

Din gran flisas och bränns i kraftvärmeverk där den blir till miljövänlig el och värme. Av din julgran kan det bli el som motsvande fyra tvättar i tvättmaskin, den kan hålla en adventsljusstake tänd i en månad eller köra en elbil cirka 5 mil.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?