Vill du arbeta som röst­mottagare vid valet 2018?

Den 9 september är det val till riksdag, landstings­fullmäktige och kommun­fullmäktige. Nu kan du anmäla ditt intresse att arbeta som röstmottagare på valdagen eller under förtids­röstningen.

Som röstmottagare med­verkar du till att valet genom­förs korrekt, tryggt och säkert. Vi söker dig som är serviceinriktad och har gott ordningssinne. För att vara röstmottagare måste du ha fyllt 18 men du behöver inte vara bosatt i kommunen. Alla röstmottagare ska genomgå en obligatorisk utbildning som kommunen anordnar.

Arbeta som röstmottagare på valdagen

I arbetsuppgifterna som röstmottagare under val­dagen ingår bland annat att upprätthålla ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden, samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna. Viss tjänstgöring under lördagen före valdagen ingår också i uppdraget.

På valdagen tjänstgör omkring sju röstmottagare i varje vallokal, varav en är ordförande och en vice ordförande. Det kommer att finnas 38 valdistrikt i kommunen och vallokalerna kommer att vara öppna mellan 08–20 på valdagen. Efter att vallokalerna har stängt granskas och räknas rösterna. Detta kan ta flera timmar.

Ersättning utgår till röst­mottagarna för arbetet under valdagen med 2 400 kr. För ordförande och vice ordförande är ersättningen 3 600 kr respektive 3 000 kr. Ersättningen är skattepliktig.

Arbeta som röstmottagare under förtidsröstningen

Förtidsröstningen pågår mellan 22 augusti till 8 september. Du arbetar schemalagt i de röstnings­lokaler som används för förtidsröstningen. I uppgifterna ingår att upprätthålla ordning i röstningslokalen, ta emot röster, fylla i väljar­förteckningar samt guida och hjälpa väljare i hur röstningen går till.

Under förtidsröstningen utgår en timersättning på 170 kr per timme exklusive semester­ersättning. Ersättningen är skattepliktig.

Anmäl ditt intresse

Fyll i formuläret nedan om du är intresserad av att arbeta som röstmottagare vid valet. Du kommer under mars eller april att få besked om var du blivit placerad eller om du står på en reservlista. Val­nämnden kan komma att kontakta dig ända fram till valdagen för att fylla upp lediga platser. Under våren kommer även information om utbildningstillfällen för de som ska arbeta som röstmottagare.

Sista anmälningsdag är den 25 februari 2018.Jag har tidigare tjänstgjort som röstmottagare *Talar du något av följande språk?
Multiple selection
Kan du tänka dig att arbeta som extra röstmottagare som endast tjänstgör vid rösträkningen efter att röstmottagningen avslutats? *


Har du möjlighet att arbeta även under förtidsröstningen? (Gäller dagtid under perioden 22 augusti - 8 september 2018) *Personuppgiftslagen (PuL) och dataskyddsförordningen fr o m 25 maj. *

Genom att fylla i intresseanmälan samtycker du till att valnämnden behandlar dina personuppgifter i ett dataregister enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Uppgifterna behövs för att kunna administrera ditt uppdrag och för att kunna betala ut ersättning till dig.

Valnämnden är person­uppgiftsansvarig och vill du ha ett registerutdrag eller information om hur vi behandlar dina uppgifter kan du kontakta valnämndens kansli. Du har också rätt att begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig. Val­nämnden kommer att gallra uppgifterna i samband med att valet till riksdag, kommun och landsting 2018 är genomfört.

Kontaktuppgifter till valnämndens kansli

Järfälla kommun
Kanslienheten
177 80 Järfälla

E-post: valnamnden@jarfalla.se

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?