Sommar­gågata och pop-up park i Barkarby­staden

I sommar kan du njuta av Järfällas första sommargågata och pop-up park på Stora torget och Gripen­gatan i Barkarby­staden. Torsdagen den 14 juni är du välkommen på invigning!

Välkommen till Stora torget torsdagen den 14 juni kl 16.45-17.30. Kören Joyvoice bjuder på härlig sommarsång och Järfälla kommun bjuder på tal, dryck och lite tilltugg. Redan kl 14.20 börjar barn från Herresta förskola att plantera i sina pallkragar.

Eftermiddagen på Stora torget - torsdag 14 juni

Kl. 14.20 – 15.20: Barn från Herresta förskola odlar i sina pallkragar.

Invigning

  • Kl. 16.45 – 17.30 : Mingel, sång och tal, dryck och tilltugg.
  • Kl. 17.00: Körsång av Joyvoice.
  • Kl. 17.15: Invigningstal av Amanda Palmstierna (Mp), ordförande Tekniska nämnden och Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.
  • Kl. 17.20: Workshop med Boodla – för dig som vill komma igång och odla på balkongen, i pallkrage eller i trädgårdslandet och vill ha inspiration.

Bor du i Barkarbystaden och vill vara med och odla i pallkrage på Stora torget? Välkommen att kontakta joanna.saber@jarfalla.se

Om sommargågatan och pop-up parken i Barkarbystaden

Den 14 juni-15 september blir Gripengatan sommargågata och Stora torget i Barkarby­staden får en pop-up park med skönt häng för alla boenden som är kvar i stan. Det blir stadsodling i pallkragar där barn från Herrestaskolan och boende i området får möjlighet att odla sina egna växter, blommor och örter.  

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?