Nytt idrottsområde utvecklas i Jakobsberg 

Tidig visionsbild över delar av Järfälla sportfält.

Järfälla kommun ska tillsammans med APP & Gärahov utveckla och förädla idrottsområdet kring Mjölnarvägen i Jakobsberg. Samarbetet syftar till att hitta långsiktigt hållbara och funktionella lösningar för samhällsservice, skolfaciliteter och sportanläggningar ihop med inspirerande och högkvalitativa bostäder.

Med arbetsnamnet ”Järfälla sportfält”, och i samverkan med lokala idrotts- och aktivitetsföreningar, samt näringslivet, ska Järfälla kommun och APP & Gärahov gemensamt verka för att området i Jakobsberg utvecklas till sin fulla potential som en ny viktig del av Järfälla.

– Det här är ett viktigt steg i utvecklingen av Järfälla som idrottskommun. Det handlar om att ta ett helhetsgrepp, att gemensamt investera i ett stadsutvecklingsområde med idrotten i fokus, säger Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

APP & Gärahov har tidigare genomfört liknande projekt i Växjö och Jönköping, och ser potentialen i det befintliga idrottsområdet i Jakobsberg.

– APP inklusive Gärahov är stolta över det förtroende vi fått av Järfälla kommun och ser med spänning fram emot ett utvecklande samarbete för att hitta den bästa lösningen för området Järfälla Sportfält. Området har alla förutsättningar för att bli en ny hållbar del av Järfälla med inkluderande långsiktigt hållbara och funktionella lösningar för samhällsservice, skolfaciliteteter, sportanläggningar, förskolor m.m. Detta tillsammans med inspirerande och högkvalitativa bostadsmiljöer. Genom att ta ett helhetsgrepp i ett väldigt tidigt skede i processen kan vi tillsammans med Järfälla utveckla området till något riktigt bra för invånarna som blir hållbart för alla på alla plan, säger Anders Öman, styrelseordförande APP.

Beslut om avsiktsförklaring mellan Järfälla kommun och APP & Gärahov togs av kommunstyrelsen i Järfälla den 11 juni.

Om APP & Gärahov

APP koncernen grundades 2014 där huvudinvesteraren allt sedan starten är bland annat Volvos Pensionsstiftelse. Idag är koncernen verksam inom projektutveckling, fastighet, finans och bygg. Det är en expansiv koncern med huvudkontor i Växjö och med en omsättningen som idag uppgår till cirka 2,5 miljarder kronor. APP har en organisation och styrelse med lång branscherfarenhet och gedigen kompetens när det gäller fastighetsförädling, kommersiell utveckling, byggnation, stads- och bostadsutveckling.

Koncernen har genom dess dotterbolag, såsom Gärahovs bygglänk till annan webbplats och APP Propertieslänk till annan webbplats, utvecklat och byggt både större stadsdelsprojekt och enskilda unika byggnader. Som exempel kan nämnas ICON Växjö på arenastaden i Växjö och Munksjöstaden i Jönköping.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?