Järfälla vinner Det Hållbara Framtidspriset 2018

Järfälla vinner Det hållbara framtids­priset 2018. Kommunen får priset för sitt genomtänkta, innovativa och framtids­inriktade arbete med Barkarby­staden III. Priset delas ut i partnerskap mellan bransch­organisationen Gröna Städer, företaget ÅF och Dagens Opinion.

Det är för arbetet med Barkarbystadens tredje etapp som Järfälla kommun tilldelas Det Hållbara Framtidspriset 2018. Bland annat har kommunen tagit fram ett kvalitetsprogram för att möta dagens utmaningar med att bygga en attraktiv, miljömässigt och socialt hållbar stad som bidrar till ett resurseffektivt samhälle där människors behov och välbefinnande står i centrum. Bildandet av bolaget Barkarby Science där kommun, näringsliv och akademi samverkar kring hållbar samhällsutveckling är ett annat exempel på initiativ som gör Järfälla till en ledande aktör på området.

Juryns motivering: ”Genom sitt genomtänkta, innovativa och framtidsinriktade arbete för att främja alla aspekter av hållbarhet, och för sitt strukturerade samarbete med näringsliv, akademin och civilsamhället i arbetet med Sveriges största detaljplan Barkabystaden III.”

– Det går bra för Järfälla och det här priset bekräftar bilden av att vår fokus på livskvalitet och goda samverkan för innovation, ger resultat. Tack till alla Järfällabor som gör det här möjligt, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?