Dagvatten­magasin till Hammar­parken

Nu har arbetet att anlägga ett dagvattenmagasin inletts. När magasinet sedan är anlagt kommer det följas av en rad nyheter.

– Det är viktigt att rena dagvatten från föroreningar. Det här blir ett stort magasin och vi har planer på flera till, säger Amanda Palmstierna (MP), ordförande i Tekniska nämnden.

För att förbättra vattenkvalitén i Bällstaån och minska risken för översvämningar i kommunen kommer ett underjordiskt dagvattenmagasin att anläggas i Hammarparken.

– Projektet innebär att marken kommer att kunna nyttjas för dagvattenhantering och att en ny park anläggs ovanpå magasinet, säger Anna Lindquist, dagvatteningenjör på Järfälla kommun.

Efter att anläggandet av magasinet är klart kommer parken att få nya planteringar och förbättrade gång- och cykelvägar. Hundrastgården kommer också at rustas upp och bli lite större. Dessutom tillkommer en ny bollplan för fotboll, basket och bandy.

Arbetet har startat under slutet av augusti 2018 med att träd och buskar avverkats samt att en dricksvattenledning flyttas för att möjliggöra för magasinet.

Invigning av parken beräknas till oktober 2019. Under tiden arbetet pågår kommer en stor del av parken att vara avstängd och gående och cyklister hänvisas till andra vägar. För boende i området kommer anläggningsarbetet att innebära en del störningar i form av transporter, buller och damm samt begränsad tillgång till parken.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?