Så här planeras nya Kallhälls­parken

Dan Hellström, parkförvaltare på Järfälla kommun, Amanda Palmstierna (MP), ordförande i Tekniska nämnden och Teresia Propst, landskapsarkitekt på Järfälla kommun diskuterar vilka blommor som bör finnas med i parkens framtida blomsterarrangemang.

Innan 2020 siktar Järfälla kommun på att en upprustad finpark med bland annat utegym kommer att förgylla centrala Kallhäll.

– Tanken är att det ska vara en plats att både motionera och återhämta sig på, säger Amanda Palmstierna (MP), ordförande i Tekniska nämnden.

Parken kommer att rustas upp under resten av 2018 samt 2019. Nu under hösten inleds arbetet med förbereda marken och till våren börjar planteringen.

– Det kommer att finnas stora ytor för avkoppling och picnic samt ett utegym med en del anpassad för seniorer. Vi hoppas och tror det här blir ett utflyktsmål snarare än något en bara passerar förbi, säger Dan Hellström, parkförvaltare på Järfälla kommun.

 

Så här planeras nya Kallhällsparken (.pdf)PDF

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?