Ny föräldra­grupp med fokus på psykisk ohälsa

Vissa saker är både angelägna och svåra i ett föräldraskap. Inte minst om man mår dåligt. Den 10 oktober startar en föräldra­grupp för dig med psykisk sjukdom, beroende eller missbruk.

– Barn i familjer med psykisk sjukdom, missbruk eller beroende kan känna oro för sin förälder och sig själva, säger Elisabeth Andrén, gruppledare på Stöd och behandlings­enheten. Ofta tar barnen på sig skulden för saker som inte är bra. ”Pappa dricker för att jag bråkar”. Men det är aldrig barns fel att vi vuxna bråkar.

Samtidigt oroar sig föräldrar över sitt föräldraskap, och det är inte alltid man vet hur man ska hantera situationen där hemma.

”Dålig förälder”

– Kanske tycker man att man är en dålig förälder när man har olika typer av problem. I den här föräldragruppen pratar vi om det som är både angeläget och svårt – för barnens skull.

Fokus kommer att ligga på föräldraskapet – Hur är jag en tillräckligt bra förälder, trots svårigheterna hemma?
– Syftet är att sedan kunna prata med varandra i familjen om det jobbiga, om varför man inte orkar så att situationen hemma blir begriplig och hanterbar. Det mår alla bättre av.

Lite av innehållet är:

  • Hopp och förväntningar
  • Självkänsla
  • Att se och möta sitt barn
  • Sätta ord på det krångliga i familjen

Gruppstart: onsdag 10 oktober klockan 16.00, därefter 6-8 gånger.
Plats: Centralt i Jakobsberg
Deltagandet är kostnadsfritt
Anmäl dig till Elisabeth Andrén, elisabeth.andren@jarfalla.se

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?